Ontwikkeling

4x hieraan moet een kwalitatieve webshop voldoen!

4x hieraan moet een kwalitatieve webshop voldoen!

© Pexels.com

Heb je serieuze plannen als ondernemer, voor de verkoop van je producten? Daar heb je een ijzersterke webshop bij nodig, aangezien online verkoop essentieel is om op in te zitten. Bezoekers stellen steeds hogere eisen aan webshops. Ook voor je bedrijf is het een uitkomst om een kwalitatieve webshop te hebben. Waar moet zo’n webshop dan aan voldoen? Dat lees je in dit artikel!

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijkheid staat voorop in de wereld van webshops. Bezoekers moeten de webshop zonder moeite kunnen bedienen. En dat zit ‘m in uiteenlopende aspecten. Kies voor een eenvoudige interface. Een duidelijk en visueel aantrekkelijk thema draagt hieraan bij, waar je met e-commerce platform Shopify veel mogelijkheden in hebt. Zo richt je een webshop dus helemaal in naar eigen wens – waar een expert je natuurlijk bij kan helpen. Zorg dat alles snel te vinden is op je webshop. De indeling van de menu’s en producten moet logisch zijn. Je moet duidelijke informatie op de productpagina’s zetten, zowel qua tekst als beeld. De zoekfunctie dient in orde te zijn. Je wilt een responsieve webshop hebben, zodat deze op ieder device goed en consistent functioneert. En dat zijn nog maar een paar onderdelen. Gebruiksvriendelijkheid zit ‘m ook in de achterkant van de webshop: voor jou en andere onderhouders. Ga voor een online winkel waarbij je zelf weinig tot geen technische kennis voor nodig hebt. Het plaatsen van nieuwe producten is zo een eitje, evenals ander (eenvoudig) onderhoud aan de website.

Schaalbaar

Wie groeiplannen heeft voor een webshop, heeft een schaalbare winkel nodig. Zo kun je immers stukje bij beetje uitbouwen! Met een Shopify Plus partner zet je hier de juiste stappen in. Shopify Plus is bedoeld als schaalbaar, out of the box e-commerce platform. Daarmee ben je als ondernemer niet gelimiteerd en kun je altijd de volgende groeistap zetten. Vanaf ongeveer €100.000,- omzet per maand is het al interessant om over te gaan naar Shopify Plus. Uitbreiden is mogelijk op ieder moment. Dit kan binnen Nederland zijn, maar kijk ook naar de markt in andere landen. Hier valt immers nog veel winst te behalen! Het systeem kan eenvoudig 10.000 transacties per minuut aan, door de ongelimiteerde bandbreedte. De uptime garantie? Die is 99,99%! Dat is dus zeker een betrouwbare keuze, ook op de dagen dat het druk is in je webshop. Daar krijg je bij groei zeker mee te maken, bijvoorbeeld bij de lancering van nieuwe producten of bij kortingsacties.

4x hieraan moet een kwalitatieve webshop voldoen!
© Pexels.com

Snel

Het is belangrijk om een snelle webshop te hebben. Kies voor een moderne cloudoplossing, die je online winkel snel houdt. Hier zijn steeds meer mogelijkheden in. Het moet daarbij niet uitmaken of je 100 of 100.000 producten verkoopt. Gebruikers stellen hoge eisen aan de snelheid van webshops, of dit nu op een telefoon, tablet of computer is. Daar kun je dus maar beter aan voldoen. Een te langzame laadtijd? Dan zijn mensen zo weg – op naar de concurrent. Al helemaal als je een algemeen aanbod van producten aanbiedt. Snelheid is dus belangrijker dan je denkt. Zo houd je het bouncepercentage zo laag mogelijk. Kies hiervoor het juiste platform, maar denk ook aan het optimaliseren van afbeeldingen en het gebruiken van caching. Aan de achterkant van je webshop wil je ook dat het soepel en snel loopt, om problemen voor te blijven.

Veiligheid

Een goede webshop is een veilige webshop. Zorg er onder andere voor dat de webshop is beveiligd met een SSL-certificaat om de gegevens van klanten te beschermen. Je hebt aan strenge privacy-eisen te voldoen, waar je je maar beter aan kunt houden. Doe je dit niet? Dit kan de nodige problemen opleveren. Bied ook verschillende veilige betaalmethoden aan, via bekende betaalproviders. Dit moet tevens soepel en snel verlopen, zodat zo veel mogelijk gebruikers het betaalproces daadwerkelijk afronden.

Je kunt maar beter voldoen aan de bovenstaande criteria om een succesvolle webshop neer te zetten. En dit is doorlopend in ontwikkeling. Wat nu een kwalitatieve webshop is, kan over een jaar alweer achterlopen. Hier zet je dus steeds weer innoverende stappen in!

Geef een reactie