Ontwikkeling

Betrouwbaar personeel? Weet wie je aanneemt!

© Pixabay.com

Als werkgever wil je betrouwbaar personeel in dienst nemen. Het is voor een werkgever geen gemakkelijke taak om op basis van een CV en de sollicitatie een inschatting te maken of zijn (toekomstige) werknemer integer en betrouwbaar is. Voor bepaalde functies ben je als werkgever zelfs verplicht om een screening te doen, bijvoorbeeld bij mensen die willen gaan werken in de kinderopvang. Wel dient de werkgever de sollicitant of werknemer vooraf te informeren over deze screening. Het screenen van personeel kan een tijdrovende klus zijn. Gelukkig heeft het Nederlandse bedrijf Valicare hiervoor een oplossing gevonden. Hoe hun pre employment screening werkt, leggen we in dit artikel uit. Lees snel verder!

Eenvoudig screenen van sollicitanten

We weten het allemaal: Tijd kost geld, dus kunnen we haast maken? Precies. Dat is wat ze bij Valicare ongetwijfeld ook gedacht hebben. Daarom hebben ze een software ontwikkeld die geautomatiseerd en gedigitaliseerd is, wat vooral een grote tijdswinst oplevert voor de HR administratie van een organisatie. Je vraagt je misschien af hoe hun software precies werkt. Dat leggen we graag uit aan de hand van een voorbeeld, maar je kunt natuurlijk ook een demo aanvragen via hun eigen website. Net zo gemakkelijk! Doordat Valicare zich volledig focust op het valideren van persoonsgegevens, en tevens als enige bedrijf in Nederland een volledig geautomatiseerde pre-employment software aanbiedt, gaat het valideren van documenten van kandidaten in ‘Usain Bolt’ tempo.

© Pixabay.com

Welke persoonsgegevens worden gevalideerd?

Maak een screeningprofiel aan voor veelgevraagde functies. Als werkgever zet je de clicks binnen een aantal klikken klaar. Nodig kandidaten uit voor de screening en laat de kandidaten de gevraagde documenten en informatie uploaden. Beschikt de kandidaat over een geldig rijbewijs? Heeft de kandidaat een BIG-registratie? En mag de kandidaat in Nederland werken? Vervolgens screent Valicare de geüploade documenten. Ben je benieuwd naar de voortgang van de screening? Deze wordt gemonitord in een handig overzicht. Overigens kun je er ook voor kiezen om de Valicare software onder je eigen merknaam en in je eigen huisstijl te gebruiken. Dat ziet er natuurlijk nog professioneler uit!

Geef een reactie