Ontwikkeling

De 5 voordelen van een leuke job

De 5 voordelen van een leuke job

© Pixabay.com

We brengen doorgaans meer tijd door op het werk dan thuis. Het spreekt dan ook voor zich dat we het liefst een baan uitoefenen waar we met plezier voor uit ons bed komen. De beweegredenen kunnen verschillen van persoon tot persoon.

Inkomen

De belangrijkste reden voor ons om naar onze job te gaan is meestal wel de som geld die daardoor elke maand op onze bankrekening verschijnt. We hebben nu eenmaal rekeningen te betalen en behoeften te vervullen.

Zekerheid

Naast een inkomen geeft de werkgever ons vaak nog extra zekerheden door bijvoorbeeld een goedkope gezondheidsverzekering aan te bieden. En als je een vast contract hebt, heb je natuurlijk ook de financiële zekerheid die erg belangrijk is als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen.

Identiteit

Sommigen onder ons verlenen (een groot stuk van) hun identiteit aan hun werk. Hoe vaak stel jij jezelf voor aan de hand van je baan? Hoe vaak vertel je eerst dat je receptionist(e) bent, winkelbediende, zorgkundige … en daarna pas over wie je bent als persoon, over je gezin, je hobby’s …? En hoeveel van jouw gesprekken met je partner of vrienden gaan over je werk?

Sociaal leven

Voor velen is werk ook een manier om in verbinding te treden met anderen. We kijken er na een vakantie vaak naar uit om onze collega’s terug te zien en bij te praten. En aangezien we zo veel tijd doorbrengen met onze collega’s, ontstaan er vaak vriendschappen (en romances) op het werk.

De voordelen van een leuke job
© Pixabay.com

Zingeving

Als je baan je leven ook zin geeft, hoor je bij de gelukkigen. Werk geeft je voldoening als het in lijn ligt met je waarden, als je het gevoel hebt een verschil te kunnen maken in de wereld. Zorg je graag voor anderen, dan ben je waarschijnlijk een empathische verpleegster die plezier vindt in haar werk. Ben je een cijfergoeroe? Dan kan je je vermoedelijk geen leukere job voorstellen dan accountant. Heb jij snel een goed overzicht van de situatie en ben je een geboren leider? Dan put jij veel voldoening uit jouw job als manager in een groot bedrijf.

Waar vind je de job van je leven?

Uiteraard zijn er veel kanalen om aan een baan te geraken. Heb je al eens overwogen om te werken via een uitzendbureau? Zeker als je op korte termijn aan de slag wilt, is dit een heel goede optie.

Manpower uitzendbureau

Op de website van Manpower uitzendbureau vind je in een oogopslag alle jobs in een bepaalde sector in een bepaalde plaats. Bovendien kun je direct online solliciteren.

Een voorbeeld: Vacature Rotterdam

Ben je op zoek naar alle vacatures in Rotterdam? Dan volstaat het om ‘Zuid-Holland’ aan te duiden als regio en Rotterdam in te typen bij de zoekterm. Zo krijg je een overzicht van alle vacatures in Rotterdam. Je kan uiteraard verder selecteren op gewenst werk, uitzendwerk of vaste baan, fulltime of parttime, enzovoort. Bovendien hecht het uitzendbureau Manpower veel aandacht aan het vinden van een baan die echt bij je past en focust Manpower op jouw persoonlijke ontwikkeling en talenten.

Ga dus vandaag nog op zoek en vind de job van je leven.

Geef een reactie