Ontwikkeling

Heb jij al van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering gehoord?

Heb jij al van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering gehoord

© Pixabay.com

Ben jij een fanatieke ondernemer en heb jij veel leuke opdrachten voor de boeg? In dat geval is dat natuurlijk leuk, want voor jezelf werken heeft veel voordelen. Je hebt namelijk geen baas waar je verantwoording aan hoeft af te leggen. Er zijn enkel opdrachtgevers waar je klussen voor moet doen. Bovendien kun je doorgaans je eigen tijden bepalen. Het is weliswaar zo dat je een bepaalde deadline hebt, maar wanneer je aan de slag gaat, kun je dit doorgaans zelf bepalen. Toch is het ook belangrijk om als zelfstandige na te gaan in hoeverre je bent verzekerd tegen bepaalde zaken. Een belangrijke verzekering waar je eventueel rekening mee moet houden is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze kun je afsluiten bij Diks, maar wat zijn de voordelen van een dergelijke verzekering?

Je loopt minder risico

Een belangrijk voordeel van deze aansprakelijkheidsverzekering is dat je minder risico loopt. We moeten echter ook realistisch zijn. Lang niet in alle gevallen moet je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Als jij bijvoorbeeld alleen maar pakketjes verzendt van lage waarde en dat de aard van je onderneming is, is het doorgaans niet nodig om een verzekering af te sluiten. Maar als jij met kostbare zaken werkt, dan kan het aan te raden zijn om er één af te sluiten. Mocht je dan geen aansprakelijkheidsverzekering hebben, dan is de kans groot dat alles flink in de kosten gaat lopen. Misschien zo erg dat je bedrijf zelfs failliet gaat. Hopelijk gaat er nooit iets gebeuren en ga jij geen schade berokkenen, maar je weet het nooit en het geeft jou dan bovendien ook een veel veiliger gevoel.

Wat is er verzekerd?

Maar wat is er dan zoal verzekerd bij deze verzekering? Je bent niet verzekerd tegen schade aan je eigen onderneming of spullen die daaraan gerelateerd zijn. Dat is een misvatting en veel mensen hebben dat dus verkeerd begrepen. Het gaat dus om een verzekering als iemand anders jou aansprakelijk stelt voor de schade. Vandaar ook de term aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zijn er ook nog enkele uitzonderingen op de verzekering. Als er bijvoorbeeld sprake is van opzet, dan wordt dit niet verzekerd. Ook als het gaat om specifieke zaken die niet mogen volgens de overheidsvoorschriften. In die gevallen kun je ook geen aanspraak maken op de verzekering. Daarnaast zijn er nog enkele andere uitzonderingen, maar deze kunnen variëren en het hangt bijvoorbeeld ook af van de plaats waar je de verzekering hebt afgesloten.

Heb jij al van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering gehoor
© Pixabay.com

Verzekeringen vergelijken

Om de beste verzekering voor jouw specifieke situatie af te sluiten, is het aan te raden om gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Dit heeft aan de ene kant als voordeel dat je dan gelijk een handig overzicht hebt en dit natuurlijk tijd gaat besparen. Niemand heeft er immers zin in om veel tijd hier aan kwijt te zijn, maar dat is dus ook niet nodig. Bovendien kun je dan ook filteren en kun je gelijk zien welke het beste bij je past en dat is natuurlijk ook voordelig te noemen.

Geef een reactie