Ontwikkeling

Nog even verder werken als 65-plusser? Er is genoeg vraag!

Nog even verder werken als 65-plusser? Er is genoeg vraag!

© Pexels.com

De meeste mensen werken tot hun 65e levensjaar en besluiten vervolgens om met pensioen te gaan. Na een werkleven van ruim 40 jaar, is dat ook zeker niet onverdiend. Toch ziet niet iedere 65-plusser het zitten om het werkzame leven in de ruilen voor een minder actief bestaan. Na ruim 40 jaar werken, zijn zij immers volledig gewend geraakt aan de routine van vroeg opstaan en werken. Zij gaan dan liever nog even een paar jaar door met werken, zeker wanneer ze een baan hebben die op hun lijf geschreven is. Ze halen er dan veel voldoening uit. Daarnaast zijn er natuurlijk ook 65-plussers die een carrièreswitch willen maken of simpelweg een beetje willen blijven werken om iets te doen te hebben. Ook voor die mensen zijn er genoeg opties. Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt de mogelijkheden van het verder werken als 65-plusser.

Uitzendbureau voor 65-plussers

Uitzendbureaus zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Dat komt door het gemak en de veelzijdigheid die het met zich meebrengt. Wanneer je je aansluit bij een uitzendbureau, hoef je namelijk niet meer zelf op zoek te gaan naar werk en is je werk bovendien vaak gevarieerd. Als uitzendkracht kun je namelijk in dezelfde week voor meerdere verschillende bedrijven op verschillende locaties werken. Voor sommige mensen biedt dat een geweldige uitkomst. Tegenwoordig zijn er niet alleen maar de standaard uitzendbureaus zoals de meeste mensen die kennen, maar zijn er ook uitzendbureaus voor 65-plussers. Zij zijn gespecialiseerd in het vinden van passend werk voor mensen met de pensioenleeftijd.

Uitzendbureau Den Haag

Een voorbeeld van zo een uitzendbureau voor 65-plussers, is Actief65+ – den haag uitzendbureau. Dit Haagse uitzendbureau komt oorspronkelijk uit Den Haag, maar is inmiddels actief door heel Nederland. Zo kun je je ook als Limburger of Fries bij dit uitzendbureau aansluiten. Uiteraard dien je hiervoor wel de leeftijd van 65 jaar en ouder te hebben bereikt.

Schoonmakers gezocht

Op dit moment is er zelfs een actieve vraag naar 65-plussers die willen schoonmaken. Hiervoor dien je wel gemotiveerd genoeg te zijn. Heb je al ervaring in de schoonmaak of wil je het simpelweg leren? Meld je dan aan bij Actief65+ en wie weet ga jij binnenkort wel mensen verblijden met jouw schoonmaakkunsten.

© Pexels.com

Andere mogelijkheden

Wanneer je je als 65-plusser aanmeldt bij een uitzendbureau dat specifiek gericht is op 65-plussers, is de kans natuurlijk groot dat je passend werk vindt. Het bedrijf dat jou dan zou oproepen, zoekt dan namelijk specifiek naar mensen van jouw leeftijd. Dit is dan ook sterk aan te raden. Toch is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om direct te solliciteren bij een bedrijf. Je hebt dan weliswaar niet de voordelen van het gemak en de veelzijdigheid van een uitzendbureau, maar het levert je wel vastigheid en zekerheid op. Het is dan ook maar net waar je persoonlijke voorkeuren naar uit gaan. Welke mogelijkheid je ook kiest, er is tegenwoordig genoeg vraag naar medewerkers van alle leeftijden.

Geef een reactie