Ontwikkeling

Thuis of in jouw bedrijfspand een kantoor inrichten? Dat doe je zo!

Thuis of in jouw bedrijfspand een kantoor inrichten Dat doe je zo!

© Pixabay.com

Op een efficiënte manier een kantoor inrichten is niet iets dat je even op de bonnefooi doet. Een goede en gestroomlijnde kantoorinrichting vraag teen doordachte aanpak, of het nu een thuiskantoor of een kantoor on een bedrijfspand betreft. Welke aandachtspunten moet je in het vizier houden als je slim een kantoor wilt inrichten. Welke kantoorartikelen en meubels heb je allemaal nodig? En hoe richt je het kantoor zo in, dat er prettig en doelgericht gewerkt kan worden? Gebruik onze tips en adviezen en richt jouw kantoor, of meerdere kantoren, op een doordachte manier in!

Schaf de juiste kantoorartikelen aan
Geen kantoor kan zonder de juiste kantoorartikelen. Zorg dat je op dit gebied alles op voorraad hebt. Hierbij kun je denken aan een whiteboard kopen – handig om ideeën op vast te leggen en voor vergaderingen -, voldoende A4 papier regelen, pennen, potloden, nietmachines en papierversnipperaars. Markeerstiften, whiteboard markers (als je een whiteboard kopen gaat), maar ook ogenschijnlijk futiele artikelen als gum, plakband, lijm en memoblaadjes, mogen in een modern kantoor niet ontbreken. En vergeet voldoende multomappen, snijmachines, lamineerapparaten en perforators natuurlijk ook niet!

Geschikt meubilair
Een van de belangrijkste aandachtspunten bij de inrichting van jouw kantoor, is het kantoormeubilair. Aangezien jijzelf of jouw personeel veel uren op kantoor doorbrengt, gis ruim en comfortabel meubilair van cruciaal belang. Een goed idee is een sta-zit-bureau, dat stimuleert om in beweging te blijven en af en toe ook staand te werken. Besteed extra aandacht aan een comfortabel bureaustoel, die lekker zit en goed verstelbaar is. En stoel met wieletjes is aan te raden, zodat je je snel kunt verplaatsen door het kantoor. Een belangrijk punt van aandacht wat het bureau betreft is om voor een ruim werkblad te kiezen. Er moet namelijk voldoende zijn voor een laptop en/of desktopcomputer, een toetsenbord, maar natuurlijk mot jouw werknemers (of jezelf) ook ruimte overhouden voor een kop koffie, een fotolijstje en een plekje om de smartphone te kunnen opladen.

Thuis of in jouw bedrijfspand een kantoor inrichten Dat doe je zo!
© Pixabay.com

Denk goed na over de plek waar je de kantoorspullen neerzet
Bij de inrichting van een eigen kantoor is het zaak om op een doordachte manier te kiezen waar je meubelstukken en accessoires, zoals een whiteboard kopen, plaats of ophangt. Een whiteboard hangt idealiter op en goed zichtbare plek, recht tegenover het bureau van de kantoormedewerker. Verder is het slim om een kantoorbureau neer te zetten bij of in de buurt van een raam. Zo profiteer je van de lichtinval, heb je beter zicht en kun je ook besparen op de verlichtingskosten. Zit het kantoor op de zonkant? Zorg dan voor een goede zonwering, zodat het beeldscherm leesbaar blijft!

Vergeet de planten en het groen niet
Een kantooritem dat zonder meer van groot belang is, is het gebruik van planten en/of bloemen in kantoren. Of je nu thuis kantoor houdt of in een bedrijfspand met meerdere mensen: planten en bloemen hebben een bijzondere impact op het stressniveau (ze helpen die te verlagen), concentratievermogen en het algehele welbevinden. Tal van onderzoeken hebben bewezen dat werknemers die in een ruimte met een of meer planten werken, beter in hun vel zitten en een hogere productiviteit leveren. Daarbij is een extra voordeel van het gebruik van planten de gratis luchtzuivering die deze leveren. Planten halen CO2 en vuiltjes uit de lucht. Ideaal toch?

Geef een reactie