Ontwikkeling

Thuis werken in je tuinkantoor

Thuis werken in je tuinkantoor

© Pixabay.com

We leven tegenwoordig in gekke tijden. Daarbij hebben we het natuurlijk over het coronatijdperk. Dit vergt veel van de gemiddelde burger. Zo wordt er bijvoorbeeld door de overheid aangeraden thuis te werken, wanneer dit mogelijk is. Zodat er zo min mogelijk mensen op de werkvloer zijn en op die manier niet kunnen worden besmet. Maar we leven überhaupt in een tijdperk waarin er steeds meer thuis wordt gewerkt. Dit komt ook omdat het in veel gevallen niet meer noodzakelijk is om op een kantoor te werken. Je hebt namelijk verschillende soorten software alwaar je gewoon met elkaar in gesprek kunt gaan vanuit huis. Thuis werken scheelt op die manier veel reiskosten, vervoer, tijd en ga zo maar verder. Maar om thuis te werken, is het wel fijn om een ideale plek te hebben. Een plek waar je echt aan het werk kunt, zonder dat je door verschillende zaken wordt afgeleid, want dat is natuurlijk een groot probleem waar veel mensen tegenaan lopen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een extra kamer in je woning, maar in veel gevallen hebben mensen die ruimte niet. Je kunt er dan bijvoorbeeld ook voor kiezen om een tuinkantoor in je tuin aan te laten leggen. Zeker voor mensen met een grote tuin is dit aan te raden. In dit artikel bespreken we de voordelen van een tuinkantoor.

Zeer gemakkelijk te laten bouwen

Een belangrijk voordeel is dat een tuinkantoor zeer gemakkelijk gebouwd kan worden en in principe helemaal niet duur hoeft te zijn. Je hebt namelijk al tuinkantoren voor minder dan tienduizend euro. Maar natuurlijk kun je het ook zo duur maken als je zelf wil. Voor dat bedrag hoef je er zelf helemaal niets voor te doen en wordt het op een kwalitatieve manier gebouwd. Is het verstandig om hiervoor je spaarvarken aan te spreken? Dat bepaal jij zelf, maar weet dat je ook voor je tuinkantoor kunt lenen. Informeer je hiervoor op een vergelijkingssite voor zakelijke leningen.

Thuis werken in je tuinkantoo
© Pixabay.com

Veel mensen vragen zich af of ze een vergunning nodig hebben voor het laten bouwen. Dat is wel een terechte vraag, want Nederland is een bureaucratisch land en als je dan op zoek moet naar een vergunning kun je nog wel even bezig zijn. Meestal heb je geen vergunning nodig, maar zijn er wel bepaalde eisen bij de bouw. Daarvoor kun je het beste informeren bij je gemeente, want elke gemeente heeft daaromtrent weer andere eisen.

Fiscale kosten aftrekbaar

Een ander voordeel is dat de fiscale kosten aftrekbaar zijn voor een kantoor aan huis. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je een eigen onderneming hebt en de winst wil drukken. Maar er zijn dan wel bepaalde eisen waar je aan moet voldoen. Een belangrijke eis is dat het tuinkantoor een zelfstandig onderdeel van je woning is. Dat wil zeggen: deze moet zijn voorzien van een eigen ingang en er moet ook sanitair en dergelijke aanwezig zijn. Daarnaast moet het voor een groot gedeelte voor je bedrijf worden gebruikt. Meer dan 70% van de activiteiten die je daar verricht. En zo zijn er nog meer eisen waar je aan moet voldoen. Voor meer informatie daarover kun je het beste op de website van de belastingdienst kijken. Daar vind je betrouwbare informatie.

Geef een reactie