Ontwikkeling

Vind als werkgever het juiste personeel door een goede voorbereiding

Zo haal je als werkgever de beste resources in huis in 2020

© Pixabay.com

Als werkgever is het van groot belang om goed personeel aan te trekken voor je bedrijf. Dit draagt namelijk bij aan de groei van je onderneming. Maar hoe trek je nu goed personeel aan? We geven enkele tips.

Stel een profiel samen van jouw ideale werknemer

Wat zoek je precies in de werknemer? Een goede eerste stap is om dit nauwkeurig in kaart te brengen. Denk hierbij aan bepaalde karaktereigenschappen of competenties die een werknemer moet hebben om te voldoen aan de eisen die jij als bedrijf stelt aan de openstaande functie.

Spreek de goede doelgroep aan met de vacature

Om juist personeel aan te trekken is het van belang dat je een vacature maakt die jouw doelgroep echt aanspreekt. Dit betekent dat de vacature moet zijn voorzien van de juiste informatie. Geef bijvoorbeeld niet alleen aan wat het salaris is, maar ook wat er van de werknemer wordt verwacht. Stressbestendig, accuraat? Gebruik de juiste vragen en termen die kunnen bijdragen aan een goed ingevulde vacature.

Zo haal je als werkgever de beste resources in huis in 202
© Pixabay.com

De sollicitatieprocedure kan zeer bepalend zijn

De sollicitatieprocedure wordt nog wel eens afgeraffeld. Veel werkgevers bereiden zich bijvoorbeeld niet voldoende voor op een sollicitatiegesprek. Het gevolg daarvan kan zijn dat ze niet alles te weten krijgen over een kandidaat, terwijl dit dus juist zo belangrijk is. Denk verder ook goed na over het aantal sollicitatierondes die je in wilt lassen. Meerdere gesprekken kunnen nodig zijn om te kunnen bepalen of de persoon in kwestie de juiste is voor de bezetting . Kortom: een uitgebreide procedure is zeer belangrijk om goed personeel te vinden!

Resource management geeft je inzicht

Om inzicht te krijgen in de benodigde bezetting van je personeelsbestand, heb je een goed overzicht nodig. Om dit overzicht te krijgen dien je een resource planning (capaciteitsplanning) te maken. Tegenwoordig is hier zeer goede software voor op de markt waarmee je de bezetting van je bedrijf in kaart kan brengen. Met de functie ‘Bezetting’ van Timewax bijvoorbeeld, krijg je snel inzicht in de productiviteit en werkdruk. De tool helpt je om tijdig problemen op te sporen in de personeelsbezetting. De functie geeft op basis van de planning ook een forecast op de verwachte en benodigde  bezetting in de toekomst. Dit geeft relevant inzicht  als het gaat om de werving van nieuwe medewerkers.

Geef een reactie