Ontwikkeling

Wat is NLP?

Neuro Linguïstisch Programmeren wordt steeds populairder en dat is niet zonder goede reden. NLP kan je persoonlijke ontwikkeling enorm stimuleren en ook je communicatietechnieken een stuk effectiever maken. NLP kan je zo helpen het beste in jezelf naar boven te halen op de werkvloer. Wil je meer weten over de toepassing en de voordelen van NLP? Lees dan vooral verder.

© Pixabay.com

Wat is NLP en waarom wordt het gebruikt?

NLP ofwel Neuro Linguïstisch Programmeren is een techniek waarbij je aan de slag gaat met je gedachten, gevoelens en zintuigen. Het doel van NLP is je bewust te worden van de invloed die deze hebben op je gedrag. Je leert gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Zo stap je uit de slachtoffer rol en in de creator rol.

Door de technieken van NLP te trainen kom je anders in het leven te staan. Je zal zo veel meer denken in mogelijkheden en minder last hebben van zogenaamde obstakels die tussen jou en jouw doel in staan. Het uiteindelijke doel van NLP is je eigen stemmingen en gedachten te leren bepalen om zo effectiever te communiceren met de buitenwereld en je leven zo te sturen zoals jij dat het liefste wil.

Hoe werkt NLP?

NLP bestaat uit drie delen. Het eerste deel is modelleren, dit houdt in dat je je expertise overdraagbaar maakt met behulp van psychologische technieken. Het tweede element is het analyseren van je subjectieve ervaring, zo kan je erachter komen wat het verschil is tussen de werkelijkheid die jij ervaart en de ‘echte’ werkelijkheid. Op deze manier kan je patronen herkennen in de beleving van je ervaringen. Het derde element bestaat uit communicatietechnieken. Door middel van communicatietechnieken kan je relaties opbouwen door het verhelderen en sterker maken van de boodschappen die je over wil brengen. Om NLP technieken te leren kan je een NLP opleiding volgen.

© Pixabay.com

Wat zijn de voordelen van NLP?

NLP heeft veel voordelen. Lees hieronder de voornaamste voordelen van NLP.

1. Je kan sneller je doelen bereiken

Met behulp van NLP kan je sneller je gewenste doelen behalen. Door behulp van de NLP techniek kom je er beter achter hoe je doel er precies uit ziet. Dit maakt het makkelijker om een stappenplan te maken om je doel te gaan behalen. Ook leer je hoe je je doel effectief kan communiceren, zo kunnen de mensen om je heen je ook helpen deze doelen te bereiken.

2. Je kan makkelijker veranderen

Dankzij NLP wordt het makkelijker om je gedrag te veranderen. Je krijgt door de NLP techniek meer inzicht in je gedrag en zo kan je er sneller achter komen waar je blokkades zitten. Zo neem je de verantwoordelijkheid over je eigen gedrag en leer je je gedrag aanpassen waar dat nodig is.

3. Je gaat beter presteren

Behalve dat NLP een goede manier is om meer inzicht te krijgen in jezelf, zal je al snel merken dat door de toepassing van NLP je prestaties verbeteren. NLP zorgt ervoor dat je je prestaties ook in een kortere tijd kan behalen, dit vermindert dan weer de werkdruk.

Geef een reactie