Ontwikkeling

Zo loopt je kind geen schoolachterstand op tijdens de corona-crisis

Zo loopt je kind geen schoolachterstand op tijdens de corona-crisis

© Pexels.com

Ook al lijkt de wereld even stil te staan, alles draait gewoon door. Je werk, maar ook de studie van je kinderen. Alles moet nu ineens vanuit huis gebeuren en dat vraagt om aanpassingen van iedereen. De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat alles nu even anders is dan normaal. Je kinderen zitten misschien al weken thuis, en hoewel ze misschien prima in staat zijn om hun huiswerk te doen, extra hulp kan nooit kwaad. Met online huiswerkbegeleiding zorgt u ervoor dat uw kind geen achterstanden oploopt en kunnen ze extra hulp krijgen bij vakken waar ze veel moeite mee hebben.

Waarom huiswerkbegeleiding?

Normaal gesproken wordt online huiswerk begeleiding ingezet wanneer kinderen langere tijd in het buitenland verblijven, wanneer ze voor een langere periode ziek zijn of bijvoorbeeld een sport beoefenen op een hoog niveau. Toch wordt het ook steeds vaker ingezet in het reguliere onderwijs, bijvoorbeeld wanneer een student moeite heeft met bepaalde vakken of door één of andere reden een achterstand heeft opgelopen.

Tijdens de corona-crisis worden studenten ineens aangewezen op zichzelf en dit kan ervoor zorgen dat ze moeite hebben om het tempo bij te houden. Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, maar er is niet altijd voldoende tijd of kennis om je kind op de juiste manier te ondersteunen. Online huiswerkbegeleiding is dan een prima oplossing. Dit gebeurt heel gemakkelijk via Skype of een ander online programma, waarbij de leraar rechtstreeks contact heeft met de student.

Wat zijn de voordelen van online huiswerkbegeleiding?

Een van de grootste voordelen van online huiswerkbegeleiding is dat het op maat gemaakt is. Je kind heeft wekelijks contact met een docent die hem of haar helpt bij het maken van huiswerk en het maken van een structurele planning. Er wordt extra aandacht besteed aan de vakken waar jouw kind moeite mee heeft.

Zo loopt je kind geen schoolachterstand op tijdens corona-crisis
© Pexels.com

Natuurlijk is het in deze tijd onmogelijk om huiswerkbegeleiding in klassen te geven, maar online begeleiding is niet alleen om deze reden zinvol. Online huiswerkbegeleiding maakt het mogelijk om één op één contact te hebben. Geen volle klassen waarbij je kind afgeleid wordt en hij of zij zich niet goed kan concentreren. De lessen zijn volledig gericht op jouw kind en de hulpvragen die hij/ zij heeft. En dit zie je aan het resultaat!

Een boost van zelfvertrouwen

In deze huidige situatie doen scholen er natuurlijk van alles aan om ervoor te zorgen dat jouw kind niet teveel achterstand oploopt. Toch kan het voor je kind heel onwennig voelen om ineens thuis te moeten leren. Misschien wordt hij of zij er erg onzeker van; wat als ze straks terugkomen op school en ineens niet meer mee kunnen komen? Online huiswerkbegeleiding kan jouw kind helpen om geen achterstand op te lopen. En beter nog: door de individuele begeleiding kan het er ook nog eens voor zorgen dat specifieke lesstof herhaald kan worden en opnieuw worden uitgelegd als dat nodig is. De docent houdt namelijk rekening met de leerstijl en het leertempo van jouw kind. Als straks de schooldeuren weer open gaan, zal jouw kind met veel meer zelfvertrouwen de schoolbanken ingaan. Wil je meer informatie over online huiswerkbegeleiding tijdens de corona-crisis? Bezoek dan de website van een betrouwbare aanbieder.

Geef een reactie