Budget

Auto leasen: deze lease vormen zijn er

Auto leasen deze lease vormen zijn er

© Pixabay.com

Het leasen van een auto heeft vele voordelen. Zo weet je precies wat jouw auto je kost per maand, rij je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto en hoef je dus niet lang te sparen. Er zijn verschillende lease vormen waar we je graag meer over vertellen.

Operational lease

Als we het hebben over private lease, hebben we het over operational lease. Dit is een vorm van huren. Je huurt voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto van een leasemaatschappij. Hierdoor heb je geen omkijken meer naar de kosten voor de wegenbelasting, autoverzekering, pechhulp, onderhoud en reparaties. Je hoeft alleen nog maar te tanken. In dit geval blijft de leasemaatschappij de economisch eigenaar van de leaseauto. Na de afgesproken looptijd van het contract wordt de leaseauto in principe weer ingeleverd. Hierdoor ligt het restwaarderisico bij de leasemaatschappij. Een nieuwe auto wordt over het algemeen namelijk flink wat minder waard in de eerste jaren na aanschaf. Ook zakelijke leasecontracten zijn vaak een operational lease vorm.

Financial lease

Financial lease kun je zien als huurkoop. Wanneer je kiest voor financiële lease, word je aan het eind van de looptijd van jouw contract de nieuwe eigenaar van de auto. Naast het maandbedrag voor het huren van de auto, betaal je ook een bedrag voor afbetaling van de wagen. Hierdoor ben je aan het eind van het contract de eigenaar van de auto. De maandelijkse lasten tijdens de huurkoop liggen een stuk hoger dan bij private lease, maar daar staat tegenover dat jij daarna een auto in je bezit hebt die je kunt verkopen wanneer jij dat wilt. Zakelijk is deze vorm van leasen zeer aantrekkelijk omdat je direct economisch eigenaar bent van het voertuig. Hierdoor kun je gebruik maken van fiscale voordelen.

Auto leasen deze lease vormen zijn e
© Pixabay.com

Shortlease

Heb je tijdelijk een auto nodig? Dan kan shortlease aantrekkelijk zijn. Met shortlease kun je voor korte duur, zoals 2 of 3 maanden, een auto leasen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of een tijdelijke klus aanneemt op een eind rijden en je nog geen auto hebt. Het contract is vaak dagelijks op te zeggen.

Occasion lease

Wil jij een auto leasen maar hoeft dit niet perse een gloednieuw model te zijn? Dan is het ook mogelijk om een tweedehands auto te leasen. Het leasen van een occasion is echter niet altijd goedkoper dan wanneer je een nieuwe auto zou leasen. Je kunt er in dit geval ook voor kiezen om een tweedehands auto te kopen en deze op te rijden. Dan moet je wel rekening houden met de bijkomende kosten voor onderhoud en reparaties. Dat ligt vaak stukken hoger bij oudere auto’s.

Ben jij op zoek naar de beste leasemogelijkheden? Autolease Twente is onafhankelijk en niet gebonden aan een merk of leasemaatschappij. Selecteer een lease auto uit de leasevoorraad, bereken je leasetermijn met de leasecalculator en vraag vrijblijvend een leaseofferte aan. Binnen de 24 uur krijg je een leasevoorstel!

Geef een reactie