Budget

Binnenkort weer zorgverzekeringen vergelijken: stap jij over?

Binnenkort weer zorgverzekeringen vergelijken stap jij over

© Pixabay.com

Een zorgverzekering is handig om te hebben wanneer er onverwachte kosten op medisch gebied voorvallen. In een wereld die zo onvoorspelbaar is als de onze kan dat tellen. Hoe dan ook kan je er niet echt omheen: deze basisverzekering is simpelweg verplicht. Dat betekent echter niet dat je je bij de eerste de beste verzekeraar hoeft aan te sluiten. Slim zorgverzekeringen vergelijken kan je al snel een paar honderd euro op jaarbasis opleveren. Voor dezelfde diensten rekenen heel wat verzekeraars immers sterk uiteenlopende prijzen aan.

Waarom zou je zorgverzekeringen vergelijken?

Het spreekt voor zich dat je een goede verzekering wenst voor wanneer er iets misloopt. Het is echter evenzeer logisch dat je voor hetzelfde pakket liefst de goedkoopste zorgverzekering afsluit. Er zijn echter zoveel spelers op de markt dat je al snel door het bos de bomen niet meer ziet. Zelfs als je tevreden bent over jouw verzekeraar kan het nog altijd zo zijn dat verbetering mogelijk is. Dit omwille van een paar simpele redenen.

1. De dekking en jouw premie is weer anders

Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt: elk jaar opnieuw verhoogt de verzekeraar zijn premies en is er ook wel beweging in de polisvoorwaarden. Het is daarom best mogelijk dat de verzekering die een jaar terug de beste fit was nu een goedkoper alternatief heeft.

2. Jouw behoeften zijn niet meer dezelfde

Mensen veranderen en dat geldt absoluut ook voor de zorgbehoefte van mensen. Misschien is het voor jou wel nuttig om een iets uitgebreidere dekking te voorzien in jouw polis. Een aanslepende sportblessure die veel fysiotherapie nodig heeft, een verandering in jouw levenssituatie die sommige medische kosten waarschijnlijker maakt, … Het zijn stuk voor stuk redenen om de kat uit de boom te kijken en zorgverzekeringen te vergelijken.

Binnenkort weer zorgverzekeringen vergelijken stap jij ove
© Pixabay.com

3. Waarom niet vergelijken?

Op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering is gelukkig gratis. Met een paar minuten tijd kan je dus zeker weten in hoeverre jouw zorgverzekering aansluit bij jouw wensen en budget. Wat heb je dus te verliezen?

Bekijk goed wat je nodig hebt

Een belangrijke eerste stap bij het vergelijken van zorgverzekeringen is om een inventaris te maken van de zorg die je denkt nodig te hebben. Is er bijvoorbeeld bepaalde medicatie die vaak wordt voorgeschreven? Heb je fysiotherapie nodig? Misschien doe je een beroep op psychologische zorg of geloof je sterk in de werking van homeopathie. De kans is groot dat er wel ergens iets is waarvoor je bij voorkeur een aanvullende verzekering afsluit. Deze aanvullende verzekering meteen meetellen is uiteraard nodig om de goedkoopste zorgverzekering te vinden.

Dat betekent echter niet dat je daarom per se een aanvullende verzekering af moet sluiten. Er zijn absoluut situaties waarbij blijkt dat je financieel beter af bent zonder aanvullende verzekering. Zo kan het dat de premie die je moet ophoesten hoger ligt dan de vergoeding die je ontvangt. Door goed te vergelijken kan je hier achter komen voor je een contract ondertekent.

Geef een reactie