Budget

De kredietwaardigheid van een bedrijf controleren? Dit is waarom!

De kredietwaardigheid van een bedrijf controleren Dit is waarom!

© Pixabay.com

Sta je op het punt om in zee te gaan met een potentiële klant? Dan staat de champagne wellicht al klaar. Nieuwe business is immers altijd een welkome prestatie! Je hoopt uiteraard op een solide en langdurige samenwerking, waar jullie je beiden 100% voor inzetten. Jij doet je werk en de klant betaalt hiervoor. Zo eenvoudig is het, toch? 

Toch is het in de praktijk niet altijd even vanzelfsprekend. Niet iedere klant betaalt immers netjes en tijdig zijn facturen. Vaak komt dit door de financiële positie van de klant. Als je niet voor verrassingen wilt komen te staan, is het belangrijk om de kredietwaardigheid van een bedrijf te controleren. Dit kun je doen door middel van een (online) kredietcheck!

Wat is een kredietcheck?

Met een kredietcheck leer je de financiële positie van (potentiële) klanten kennen. Middels deze check krijg je inzicht in de kredietwaardigheid en jaarcijfers van (potentiële) klanten. Specifiek verschaft een kredietcheck informatie in algemene bedrijfsgegevens, concernrelatie, betalingsgedrag, vastgoedgegevens en overige waarnemingen als faillissement en onder curatele stelling. 

Waarom een kredietcheck?

Een kredietcheck vertelt je vooraf met wie je zaken doet en wat je financieel gezien van dit bedrijf kunt verwachten. Uit de kredietcheck kun je onder meer informatie putten voor eventuele betalingsafspraken. Is het betaalgedrag en/of de kredietwaardigheid van de potentiële klant reden tot zorgen, dan kun je ook afspreken dat de klant eerst betaalt voor de dienst, voordat je deze levert. 

Al met al geeft een kredietcheck je handvatten om het risico op wanbetaling verkleinen, waardoor je niet met je eigen rekeningen in de knel komt. Met een kredietcheck kun je indirect een langdurig incassotraject en een eventuele gerechtelijke fase voorkomen.

De voordelen van een kredietcheck een rij

  • Je verkleint het risico op wanbetaling
  • Je verkleint met een kleine investering een groot financieel risico
  • Je weet tot welk bedrag het verstandig is zaken te doen
  • Je hoeft minder tijd en geld te besteden aan het najagen van openstaande facturen

Met een kredietcheck creëer je zekerheid!

Geef een reactie