Budget

Dit moet je weten als je Bitcoin wil verkopen

Dit moet je weten als je Bitcoin wil verkopen

© PxHere.com

De bitcoin is een cryptocurrency waar iedereen van gehoord heeft, zo zijn er veel mensen rijk maar ook arm geworden door deze virtuele munt. Niet alleen onder volwassen is de bitcoin erg populair, ook veel studenten beschikken nog over de bitcoin. Wat veel mensen zich afvragen is wat maakt de bitcoin zo interessant en is de Bitcoin verkopen zo eenvoudig?

Waarom de Bitcoin interessant is

Het grote voordeel waarom veel mensen zich zijn gaan verdiepen in de bitcoin heeft te maken met de onafhankelijkheid. De Bitcoin is niet afhankelijk van een centrale bank of overheid. Doordat het een onafhankelijke munt is, is hij ook wereldwijd te gebruiken. Ook heb je geen bank nodig wanneer je geld naar iemand anders overschrijft. De software van de bitcoin dient als ware als de tussenpersoon. Een ander groot voordeel van de Bitcoin is dat de transacties enorm snel verlopen. De bitcoins staan binnen no-time op een andere rekening. Naast de snelheid van de transacties, hoef je bij de bitcoin ook geen transactiekosten te betalen. Naast de financiële voordelen biedt de Bitcoin je ook anonimiteit en privacy. Toch hebben veel mensen de Bitcoin niet in het bezit vanwege de vele voordelen, maar vanwege de kans op een mooi rendement.

Het handelen in Bitcoin

Handelen in Bitcoins is erg populair. Zo kent iedereen wel iemand die wat te maken heeft of heeft gehad met de handel in Bitcoins. De voornamelijkste reden waarom Bitcoins worden verhandeld is dat de markt erg volatiel is. Dat betekend dat de prijs per moment verschilt. Doordat de prijs per moment verschilt zijn er mensen die hier hun voordeel uit proberen te halen. Ze kopen de bitcoin voor een lage prijs en de bitcoin verkopen doen ze pas wanneer ze een bepaald rendement hebben behaald. Dit hoeft geen groot rendement te zijn, want doordat de bitcoin zo volatiel is, heb je vaak opnieuw de mogelijkheid om weer rendement te behalen.

Dit moet je weten als Bitcoin wil verkopen
© PxHere.com

Bitcoin verkopen

Naast mensen die actief handelen in bitcoin, zijn er ook veel mensen in het bezit van Bitcoins. Ze hebben hier een lange tijd niet aangezeten en besluiten op zijn tijds ze de bitcoin te verkopen. Veel van deze mensen hebben de Bitcoin op een USB staan en weten niet zo snel waar ze deze kunnen verkopen. Zo is SATOS voor veel bekende bitcoin traders een bekend begrip, maar weten beginnende handelaren of mensen die alleen hun bitcoin willen verkopen niet van het bestaan van SATOS af. Hetgeen wat je vaak ziet bij mensen die beschikken over Bitcoins is dat ze besluiten om niet alles in één keer te verkopen. Dit omdat ze geloven in het nut van de Bitcoin en ze de trend niet willen missen wanneer de koers flink zal stijgen.

Waar verkoop je Bitcoins

Het aanbod aan platforms waar je je bitcoin kan verkopen is groot. Hierdoor kan het gebeuren dat je twijfelt over de betrouwbaarheid van een website. Doordat er veel onbetrouwbare aanbieders zijn, vertrouwt men ook minder snel op een wel te vertrouwen platform zoals SATOS. Echter herken je een goed platform aan de professionaliteit van de site. Een online platform die erg netjes is opgebouwd is over het algemeen goed te vertrouwen!

Geef een reactie