Budget

Doet uw bedrijf al beroep op een incassobureau?

Doet uw bedrijf al beroep op een incassobureau

© Pixabay.com

Producten of diensten leveren en daarvoor betaald worden, daar draait handel drijven eenvoudig gezegd op. Helaas wordt elk bedrijf op bepaalde momenten wel geconfronteerd met klanten die nalaten om hun openstaande rekeningen te betalen. Als ook na een vriendelijk telefoontje en een herinnering het saldo onbetaald blijft, is het de hoogste tijd om verdere stappen te ondernemen. U kunt namelijk niet het risico nemen om zelf in de problemen te komen tegenover uw leveranciers omwille van een te lage cashflow. Incassobureau Apeldoorn helpt u hiermee graag verder op weg en gaat voor u achter de onbetaalde bedragen aan.

Wanneer kunt u een incassoprocedure opstarten?

Een goed en doordacht debiteurenbeheer is cruciaal voor ieder bedrijf. Het gaat er niet alleen om dat er telkens een factuur wordt opgemaakt en uitgestuurd na het leveren van producten of diensten, de effectieve en correcte betaling moet ook nauwkeurig opgevolgd worden. Is de betaaltermijn van een factuur verstreken, dan kunt u in eerste instantie eens even zelf contact opnemen met uw klant. Iedereen vergeet al wel eens iets en het niet betalen van een rekening kan ook die oorzaak hebben. In dit geval zal uw klant spoedig overgaan tot betaling en kunt u dit verder als afgehandeld beschouwen. Leiden uw pogingen echter nergens toe, dan is het aan het incassobureau om in actie te komen en het dossier van u over te nemen.

Doet uw bedrijf al beroep op een incassoburea
© Pixabay.com

De voordelen voor u

Als ondernemer brengt u niet graag uw relatie met uw klant in gevaar. U vreest misschien wel dat als u teveel aandringt op betaling, uw klant in de toekomst niet meer verder met u zal willen samenwerken. Door het dossier voor de openstaande rekening ter incasso door te geven aan een externe partner, kunt u dit alvast al vermijden.
Niet onbelangrijk is dat de kosten van de procedure integraal verhaald worden op de schuldenaar en niet op uw bedrijf. U heeft er dus niets bij te verliezen, wel integendeel. Het no cure no pay principe zorgt ervoor dat ook als uw klant niet tot betaling kan worden aangezet, wat trouwens heel zelden voorkomt, u geen onverwachte rekening in uw bus krijgt.

De incassoprocedure

Uw schuldenaar zal via een minnelijke vordering aangezet worden tot betaling van aan de ene kant de aan u verschuldigde som en aan de andere kant de incassokosten. Vaak is het ontvangen van een officiële brief met een voorstel tot minnelijke invordering al genoeg voor uw klant om de ernst ervan in te zien. Kan uw klant de factuur echter niet onmiddellijk en volledig betalen, dan kan eventueel ook een betalingsregeling vastgelegd worden in overleg met u.
Invordering via een minnelijke schikking is erg succesvol en leidt in het overgrote deel van de dossiers tot een oplossing. Blijft uw klant echter volharden, dan zal het nodig zijn om het dossier voor te leggen aan de bevoegde rechtbank die via de gerechtelijke invordering de betaling kan opleggen, zelfs als daarvoor beslag nodig is.

Geef een reactie