Budget

Wat zijn de voordelen van zakelijk financieren?

© Pixabay.com

Globaal gezien zijn de twee voornaamste redenen om een zakelijke financiering aan te gaan de volgende: ondernemers moeten een zakelijk financieel lastige periode overbruggen, of ondernemers willen juist uitbreiden en dus investeren in het eigen bedrijf. Herken jij jezelf hierin als ondernemer? Wellicht heb je nog nooit eerder gedacht aan een zakelijke financiering, daarom vertellen we je in dit artikel over de redenen en voordelen van een zakelijke financiering.

© Pixabay.com

Geld ter beschikking hebben voor je bedrijf

Met een zakelijke financiering heb je ineens geld ter beschikking voor je bedrijf, en dat creëert mogelijkheden. Een zakelijke financiering is een lening die een bepaalde looptijd kent. Met de kredietverstrekker spreek je bijvoorbeeld af dat de lening binnen enkele maanden tot 24 maanden wordt afgelost. Natuurlijk betaal je rente over de lening, wat extra geld kost. Maar als het goed is levert de zakelijke financiering je bedrijf juist geld op, iets waar de extra rentekosten niet tegenop wegen.

Hoe werkt de aflossing?

Sommige kredietverstrekkers denken uiterst functioneel mee met de ondernemer. Zo bestaan er kredietverstrekkers waar ondernemers kunnen aflossen door middel van het afromen van dagelijks pintransacties. Bij weinig pintransacties wordt er dus weinig afgelost en vice versa bij veel pintransacties. Op die manier beweegt de aflossing van de lening op een natuurlijke wijze mee met de bedrijfsinkomsten. Maar ook kun je als ondernemer soms gebruikmaken van een regeling waarbij je dagelijks geautomatiseerd een incasso betaalt. Dergelijke aflossingsmethodes zijn in het leven geroepen om de ondernemer minder voelbaar de aflossing te laten uitvoeren.

© Pixabay.com

Waarom een zakelijke financiering nemen?

Voor iedere ondernemer geldt dat hij of zij vooruit wil met het bedrijf. Soms betekent dit groeikansen benutten, en soms betekent het alle zeilen bijzetten om een financieel moeilijke periode te overbruggen. In beide situaties biedt een zakelijke financiering uitkomst. Laten we beiden situaties eens onder de loep nemen.

Groeikansen benutten

Groeikansen benutten kan betekenen dat je wilt uitbreiden met je zaak; letterlijk of figuurlijk. Zo kan er de wens bestaan om te investeren in apparatuur, of je wilt nog een filiaal openen, of extra personeel kunnen betalen. Alles wat jou helpt om je zakelijke dromen te verwezenlijken. De kredietverstrekker zal natuurlijk kijken naar de haalbaarheid van jouw plannen, zodat er op reële gronden een zakelijke financiering kan worden verstrekt.

Lastige periode overbruggen

Als ondernemer doe je er verstandig aan een financiële buffer op te bouwen, zodat je lastige tijden gemakkelijk kunt doorkomen. Toch is dit niet altijd zo makkelijk gezegd als gedaan. Soms heb je als bedrijf net een grote investering gedaan, zoals in een nieuw wagenpark bijvoorbeeld, en dan ineens sta je stil door een lockdown bijvoorbeeld. Je weet dat het goedkomt in de nabije toekomst, maar je rekeningen lopen wel door. Een zakelijke financiering helpt je dan mogelijk verder.

Het kan ook zo zijn dat je een belangrijke klant verliest, of dat er klanten zijn die (grote) rekeningen niet betalen. Informeer in dergelijke gevallen zeker bij een kredietverstrekker naar de voordelen die een zakelijke financiering voor jou op dat moment kunnen betekenen.

Geef een reactie