Budget

Wordt je geld meer waard als je het omzet in Bitcoin?

Wordt je geld meer waard als je het omzet in Bitcoin

© Pixabay.com

Als je de verhalen in de media een beetje volgt, dan lijkt het bijna vanzelf te gaan: als je je normale geld omzet in Bitcoin, dan wordt het vanzelf meer waard. Toch is dat niet helemaal waar. Althans: het kan wel waar zijn. Maar het is geen garantie. Dat neemt echter niet weg dat beleggen en handelen in Bitcoin of andere cryptomunten een goede manier kan zijn om je geld meer waard te laten worden. Hierbij is echter wel wat inzicht en niet zelden wat geluk noodzakelijk.

Wat is de Bitcoin eigenlijk?

Bijna iedereen zal wel eens over de Bitcoin gehoord hebben, er komen regelmatig berichten over in het nieuws. Maar weet je ook precies wat het is? De Bitcoin is een munt die alleen virtueel bestaat. Hij is niet gebonden aan een land, maar opgericht door een particulier persoon. Handelen in Bitcoin gaat niet via een bank, maar via blockchain, een krachtige keten van computers die alle transacties en tegoeden continue bijwerken en elkaar hierbij controleren en corrigeren waar nodig.

Naast de Bitcoin zijn er inmiddels nog vele honderden andere valuta die op deze manier werken. Bijzonder is dat er bij oprichting van een nieuwe munt ook steeds direct bepaald wordt hoeveel ervan in omloop worden gebracht. Wordt er vooraf besloten dat dit er bijvoorbeeld maximaal twee miljoen zijn, dan is het hierna ook echt op. Er kan dan nog wel onderling gehandeld worden, maar nieuwe munten komen niet meer in omloop.

Wordt je geld meer waard als je het omzet in Bitcoi
© Pixabay.com

Hoe wordt je geld meer waard?

Wie in de laatste jaren het nieuws een beetje heeft gevolgd, zou kunnen denken dat je geld omzetten in Bitcoin bijna een garantie is op flinke winst. Zo gemakkelijk ligt het helaas niet. Het zijn vooral de mensen die snel na de oprichting ervan nu mooie winsten maken, omdat ze er heel vroeg bij waren en de koers sindsdien hebben zien stijgen.

Ook nu vallen er echter nog best winsten te behalen. Als je goed de Bitcoin koers volgt, kan het je lukken om deze aan te kopen als ze op een laag punt staan, en je de verwachting hebt dat de koers hierna weer zal gaan stijgen. Een garantie is dat uiteraard niet, want de koers kan tenslotte ook nog verder dalen. Door de BTC EUR koers, zoals we het in afkortingen noemen, goed in de gaten te houden, kun je de Bitcoin kopen als ze laag staan, en weer verkopen als de waarde gestegen is. Lukt dat, dan maak je winst. Slapend rijk, dat zal je er niet van worden, miljonair in de meeste gevallen ook niet direct. Maar mooie winsten behalen? Dat is zeker mogelijk.

Geef een reactie