Budget

Zakelijke lease van auto’s: pluspunten & mogelijkheden

Zakelijke lease van auto's pluspunten & mogelijkheden

© Pixabay.com

Als zzp’er, zakenman, werkgever of accountmanager kun je niet zonder een representatieve en betrouwbare auto. Die kun je natuurlijk nieuw kopen (als de zaken goed gaan), tweedehands kopen of je kunt een zakelijke auto leasen. Om uiteenlopende redenen is het leasen van een zakelijke auto de meest gekozen optie. Wat is er eigenlijk zo fijn aan een auto leasen? Wat zijn de pluspunten van een zakelijke leaseauto? En, als je hiervoor kiest, welke mogelijkheden heb je dan zoal?

De pluspunten van zakelijk leasen

Wie kiest voor zakelijke lease profiteert van de nodige pluspunten die het leasen van een zakenauto te bieden heeft. In de eerste plaats is zakelijk leasen aantrekkelijk, omdat je elke maand een vast bedrag betaalt waarin alle kosten voor het zakelijk leasen zijn verwerkt. In het leasebedrag zijn de huurkosten, de afschrijving, verzekeringen, wegenbelasting, reparaties en APK-onderhoud meegenomen. Het enige wat nog zelf betaald moet worden zijn brandstofkosten en eventuele verkeersboetes. Zo’n overzichtelijk bedrag maakt de vervoerskosten die je als ondernemer maakt inzichtelijk en scheelt een hoop administratief werk. Je maakt het jezelf met een leasecontract dus een stuk gemakkelijker. Een tweede voordeel van een zakelijke leasewagen is het feit dat je als ondernemer geen startkapitaal nodig hebt noch een investering hoeft te doen. Je kunt al een auto leasen als je een vast inkomen hebt. Meer eisen zijn er niet. Zeker als beginnend ondernemer of als zzp’er is het prettig dat je direct in een eigentijdse en moderne auto kunt rijden, zonder dat je hiervoor geld hoeft te lenen. Een bedrijf opstarten is namelijk al duur genoeg. Een derde pluspunt is dat je na afloop van de huurtermijn de auto direct kunt inleveren en niet zit met doorverkoop en dergelijke. Ten slotte is een groot voordeel van een auto leasen het feit dat je veel keuze hebt aan nagenoeg nieuwe automerken en modellen. Er zit voor elk wat wils tussen en er zijn opties genoeg.

Zakelijke lease van auto's pluspunten & mogelijkhede
© Pixabay.com

Welke mogelijkheden zijn er als je een zakenauto wilt leasen?

Qua soorten leaseauto’s is er vandaag de dag veel mogelijk. Populair zijn met name compacte hatchbacks (auto’s met 3 of 5 deuren), die als voordeel hebben dat ze voordelig te leasen zijn, weinig brandstof verbruiken en door hun afmetingen goed te gebruiken zijn in stedelijke omgevingen (denk aan parkeren en dergelijke). Maar ook kun je, bijvoorbeeld als je bouwvakker bent, bedrijfsbusjes en transporters huren om jouw gereedschap en machines goed mee te kunnen vervoeren.

Nadelen van zakelijke lease

Net als elke vorm van autogebruik, zakelijk of particulier, heeft ook het leasen van een auto zijn nadelen. Een nadeel is dat je aan een contract vastzit voor een bepaalde periode. Verder moet er belasting betaald worden over ritten die je privé maakt met je zakelijke auto. Dit wordt in het vakjargon ook wel fiscale bijtelling genoemd. Het percentage ligt rond de 22 procent van de nieuwwaarde van de auto. Kies je echter voor een elektrische leaseauto, dan betaal je hierover slechts 4 procent.

Bekijk nu de opties op voordelig leasen

Waar wacht je nog op? Profiteer ook optimaal van de voordelen en mogelijkheden die een zakelijke leaseauto te bieden heeft. Bezoek deze website voor meer informatie. Heb je vragen? Dan kun je altijd de klantenservice contacteren, telefonisch of via het online vragenformulier.

Geef een reactie