Mobiliteit

Kerstpakketten: een logistieke kwestie waarbij alle handjes welkom zijn!

© Pixabay.com

Eén keer per jaar is het zo ver: het moment dat een werkgever in de vorm van een kerstpakket zowel aan werknemers als zakelijke klanten waardering toont voor de prettige samenwerking en laat zien deze in het nieuwe jaar graag te willen voortzetten. Maar, wat velen niet beseffen is wat er allemaal bij komt kijken om zo’n pakket onder de kerstboom te laten belanden – met name in coronatijd.

Een kwestie van maatwerk

De logistiek rondom kerstpakketten valt onder de categorie maatwerk. Kerstpakketten worden zorgvuldig samengesteld, met grootse voorzichtigheid en nauwkeurigheid ingepakt en dienen vervolgens in originele staat, onbeschadigd bezorgd te worden op een afgesproken tijd en afgesproken locatie. Daarbij komt, in deze turbulente coronatijd, ongetwijfeld ook nog eens een rits aan spoedaanvragen. Bedrijven zullen door chaos en verschoven prioriteiten laat zijn met zowel het samenstellen als inplannen van de kerstpakketten, evenwel dat gewenst wordt dat de kerstpakketten bij de (thuiswerkende) werknemers en klanten tot op de deurmat bezorgd worden.

Oftewel: een zeer complexe logistieke kwestie, waarbij een strakke onderlinge afstemming tussen verschillende lagen van de supply chain essentieel is. Dit betekent een flinke uitdaging voor orderpickers, logistiek medewerkers en planners, maar ook voor heftruckchauffeurs, vrachtwagenchauffeurs en koeriers.

© Pixabay.com

Werken in de logistiek?

Word jij enthousiast van dit verhaal en wil je graag werken in de logistiek? Eén van de sectoren waar corona op het vlak van werkgelegenheid niet heeft huisgehouden is de logistieke sector. Integendeel zelfs, de coronacrisis heeft de (meer)waarde van de logistieke sector ontegenzeglijk bewezen – voornamelijk te danken aan de excessieve toename van (online) bestellingen.

De kwaliteit van de logistieke service in Nederland is hoog en wordt hard gewerkt om deze kwaliteit continu te kunnen waarborgen. De hele keten van organiseren, plannen en managen van bestelling tot aflevering omvat vele en uiteenlopende functies. Met de tijd van kerstpakketten in de over het algemeen buitengewoon drukke decembermaand in aantocht, neemt het aantal vacatures in de logistieke sector alsmaar toe. Of je nu onervaren of ervaren bent, een jong talent of gespecialiseerde professional, iedere helpende hand is welkom.

Geef een reactie