Mobiliteit

3 Onontbeerlijke tips om je auto goed te onderhouden

3 Onontbeerlijke tips om je auto goed te onderhouden

© Pexels.com

Het is zeer belangrijk om je auto te onderhouden. Veel mensen doen dit echter niet en dat heeft meerdere nadelen. Allereerst word je auto daar minder waard van, maar het is ook gewoon geen mooi visitekaartje. Misschien werk je wel voor een belangrijk bedrijf, dan is het wel verstandig om je auto zo goed mogelijk te onderhouden. Het moet er namelijk goed uitzien. Het goed onderhouden van je auto zorgt er ook voor dat je minder problemen krijgt bij de APK-keuring. Voor veel automobilisten zijn dit onverwachte kosten. Onderhoud jij je auto goed? Dan is de kans groot dat je niet te maken krijgt met deze onverwachte kosten. Lees hieronder de tips om je auto goed te onderhouden.

Tip 1: regelmatig door de wasstraat

Veel mensen kiezen ervoor om wekelijks hun auto te wassen. Dit doen ze vaak op zaterdag, nadat de werkdagen even voorbij zijn en het moment daar is om te genieten van de vrijheid. Maar lang niet iedereen vindt het leuk om zijn auto te wassen. Dan doe je het met tegenzin, of omdat je man of vrouw zegt dat je het moet doen. Je doet het dan, maar je houdt het niet vol op de lange termijn. In die gevallen is het dan ook verstandiger om door de wasstraat te rijden met je auto. Je auto is dan gelijk schoon, zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen. Het voordeel is ook dat je vaak muntjes kunt sparen voor de wasstraat. Als je bij een bepaald benzinestation regelmatig tankt, kun je muntjes sparen en bij een aantal muntjes mag je gratis door de wasstraat. Dan hoef je zelf geen schoonmaakmiddelen meer aan te schaffen. En daarnaast weet je zeker dat je auto schoon is, want je auto door de wasstraat rijden is maar een kleine moeite.

Auto onderhouden
© Pixabay.com

Tip 2: minder korte ritjes

Veel mensen pakken altijd de auto. Ook als het gaat om een klein ritje van enkele kilometers. Het is verstandiger om dan gewoon de fiets te pakken, of de welbekende benenwagen. De reden hiervoor is dat die kleine ritjes niet goed zijn voor je auto en ook niet goed voor het milieu. Het is bovendien ook gezonder voor je lichaam om af en toe met de fiets te gaan. Vaak kan men ook prima fietsen, maar is het gewoon een gewoonte om een auto te maken. Maar die gewoonte kun je gelukkig afleren. Goed voor je eigen lichaam en ook nog eens voor je auto.

Tip 3: kleine beurten uitvoeren

Een klein beurt aan je auto laten uitvoeren is niet per se verplicht. Alleen een APK-keuring is verplicht, maar als je zo lang wacht is de kans groot dat er van alles mis is met je auto. Dan blijkt ineens dat je met onverwachte kosten zit, of nog erger, dat je auto onbruikbaar wordt verklaard. Dan ben je nog verder van huis. Probeer daarom zoveel mogelijke kleine beurten uit te voeren, zodat je dergelijke problemen kunt voorkomen.

Geef een reactie