Mobiliteit

Tips om goedkoop te vliegen

Tips om goedkoop te vliegen

© Pexels.com

Vliegen is tegenwoordig niet meer alleen voor de elite. Vroeger was dit wel zo, maar door de vele maatschappelijke ontwikkelingen kan men tegenwoordig tegen scherpe prijzen vliegen. Hiervoor zijn meerdere redenen aan te wijzen. Een van de belangrijkste redenen is de opkomst van de low budget vliegtuigmaatschappijen. Vroeger was het namelijk zo dat je niet alleen voor de reis betaalde, maar ook voor de bijkomende luxe. Denk daarbij aan een televisie waarop je spelletjes kunt spelen. Maar daarnaast kreeg je ook altijd standaard eten en luxe beenruimte. Allemaal hartstikke leuk natuurlijk, maar het noodzakelijke gevolg daarvan was dat je daarvoor automatisch moest betalen. De tickets waren dan ook flink duur.

En soms zijn al die faciliteiten helemaal niet noodzakelijk, bijvoorbeeld als je maar een korte vliegreis van enkele uren moet ondergaan. Dan is het zonde om daar zoveel geld aan te verspelen. Dat zagen low budget vliegmaatschappijen ook en op dat concept speelden ze handig in. Bij de low budget vliegmaatschappijen betaal je een laag bedrag. De reden waarom dit uit kan? Voor de rest bieden ze geen faciliteiten. Je hebt weinig beenruimte en voor het eten en drinken betaal je een flink bedrag. Bovendien komen ze nog met allerlei reclameproducten langs. Dat is dan ook de reden dat ze zeer veel winst maken en het allemaal uit kan. Bovendien betalen ze het personeel veel minder en dat is wel jammer. Maar hoe zorg je ervoor dat je altijd goedkoop kunt vliegen? Lees onderstaande tips.

Goedkoop vliegen
© Pexels.com

Tip 1: zorg ervoor dat er meerde dagen zijn wanneer je terug kan

Er zijn veel websites waar je goedkoop vliegtickets kunt aanschaffen. Daar worden de prijzen van verschillende maatschappijen met elkaar vergeleken. Als je dit regelmatig vergelijkt, zie je al een tendens. In de regel zijn de heenvluchten namelijk goedkoper dan de retourvluchten. Het punt daarvan is vaak dat men op een specifieke dag weer terug moet vliegen en ze daarom weinig keuze hebben als het om de vliegtijden gaat. Vaak zijn er wel goedkope retourvluchten, maar het nadeel is dat dit alleen op specifieke dagen is. Vaak zijn dit dagen waarop de gemiddelde persoon niet terug kan, vanwege maatschappelijke verplichtingen. Bijvoorbeeld op een maandagochtend of iets dergelijks. Terugvliegen in het weekend is dan vaak weer duurder. Ga je op reis, zorg er dan voor dat je meerdere opties hebt als het gaat om de retourvlucht. De kans is dan groot dat de prijs van de heenvlucht alsook de retourvlucht zeer scherp is, waardoor je een aangename vakantie hebt tegen een scherpe prijs.

Tip 2: last-minute vluchten

Wat veel mensen niet weten: iedereen in het vliegtuig kan een andere prijs voor zijn tickets hebben betaald. Dit komt omdat de prijzen van vliegtickets om de zoveel tijd veranderen. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Is het bijvoorbeeld nog maar een paar dagen voor een vliegtuig gaat, en is dit vliegtuig nog niet vol? Dan gaan de prijzen bijvoorbeeld omlaag, zodat ze het vliegtuig toch nog vol kunnen krijgen. Dit gaat dan vaak onder het mom van: beter iets niet dan niets. Dus je moet regelmatig de websites in de gaten houden, zodat je kunt profiteren van dit geweldige voordeel.

Geef een reactie