Leven

De 5 musthaves voor je home office

De 5 musthaves voor je home office

© Pixabay.com

De home office is door corona een begrip geworden. Veel werknemers mogen immers nog niet of slechts gedeeltelijk naar kantoor. Een home office die prettig en comfortabel is, is dan ook geen overbodige luxe. Maar hoe creëer je de ideale home office? In dit artikel hebben we 5 musthaves opgesomd, die van je thuiskantoor een praktische en prettige werkplek maken. 

1. Goede bureaustoel en laptop stand

Een goede werkhouding is enorm belangrijk, immers zit je al gauw 8 uur per dag op je bureaustoel. Een verkeerde houding kan leiden tot pijn en ongemakken en dat wil je voorkomen. Een bureaustoel en laptopstandaard zijn fundamenteel om je werkhouding te optimaliseren. Zorg allereerst voor een goed afgestelde bureaustoel. Heb je geen goede bureaustoel thuis, laat de bureaustoel van je kantoor dan door je werkgever bij je thuis bezorgen. Er is een speciale Bureaustoel Service die hierbij kan helpen. Daarnaast is een laptopstandaard noodzakelijk als je thuis op je laptop werkt. Als je de laptop op je bureau zet, heeft deze niet de juiste hoogte. Uren voorover buigen kan nek- en rugklachten veroorzaken. Met een standaard kun je de goede hoogte bereiken, een waarbij er minimale buiging en strekking van de nek ontstaat. 

2. Thermosfles

Voldoende drinken, het is iets wat we vaak vergeten. Genoeg water drinken is echter essentieel voor je gezondheid en gemoedstoestand, maar ook voor werkgerelateerde zaken als motivatie en productiviteit. Met een glaasje water ga je de dag niet doorkomen. Zorg er dan ook voor dat je een gevulde thermosfles met water of thee op je bureau hebt staan. En vergeet hem niet bij te vullen in de pauze! 

De 5 musthaves voor je home offic
© Pixabay.com

3. Opladers en accessoires

Als thuis je laptop of telefoon uitvalt, zijn er geen collega’s van wie je de oplader kunt lenen. Het is dan ook verstandig om een extra oplader in huis te hebben, al helemaal als je af en toe naar kantoor gaat. Je wilt immers niet op maandag zonder power zitten, als woensdag pas je kantoordag is. Je kunt je tweede oplader voordelig online bestellen, ook de populaire varianten als de iPhone en Samsung oplader.

4. App voor beweging

Als je thuis werkt, is vaak alles binnen handbereik. Lopen naar het toilet of de koffiemachine betreft slechts enkele meters, terwijl het op kantoor een hele wandeling kan zijn. En dat rondje om het gebouw in de pauze zit er ook niet in. Om toch voldoende te bewegen tijdens je werk en spanning in je lichaam te voorkomen, zijn er speciale apps ontwikkeld. Zo is er de ‘Office Workout’ app en de ‘7 Minute Workout’ app, die speciaal gericht zijn op korte ‘workouts’. Ideaal voor tussendoor! 

5. Koptelefoon

Werken aan een moeilijke case terwijl je partner naast je zit te vergaderen en de kinderen tv kijken? Niet ideaal! Een koptelefoon is hierin een uitkomst. Een koptelefoon zorgt vaak voor minder afleiding, zeker als je er een met noise cancelling functie hebt. Noise cancelling koptelefoons dempen namelijk storende omgevingsgeluiden en ruis. Hierdoor kun jij verder werken zonder gestoord te worden.

Welke van deze musthaves heb jij al bemachtigd?

Geef een reactie