Leven

Kies een zorgverzekering die bij jou past

Kies een zorgverzekering die bij jou past

© Pexels.com

Zorgverzekeringen: ze komen in alle soorten en maten. Er zijn verschillende pakketten waar je gebruik van kunt maken en dan bestaan er ook nog collectieve zorgverzekeringen. En wat dacht je van de verschillende zorgverzekeraars? Je kunt wel zeggen dat er een hoop keuzes te maken zijn op het gebied van zorgverzekeringen. Maar dat is niet voor niets. We hebben allemaal recht op goede en passende zorg en het afsluiten van een goede zorgverzekering die bij jou past, isv daar de eerste stap in. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Alle zorgverzekeringen op een rijtje

Natuurlijk kunnen we hier niet elke zorgverzekering die er bestaat opnoemen. Maar er zijn een paar overkoepelende termen die handig zijn om te begrijpen voor het maken van de juiste keuze. Om te beginnen heb je de basisverzekering. Deze zorgverzekering biedt het minimale aantal vergoedingen van de verzekeringen die je kunt afsluiten, maar voor sommige mensen is dat ook genoeg. Mensen die meer zorg nodig hebben, sluiten een aanvullende verzekering vast. Zo heb je aanvullende tandartsverzekeringen en aanvullende fysiotherapie verzekeringen. Hier hebben mensen die vaak naar de tandarts moeten of vaak last van blessures hebben baat bij. Een basisverzekering is dus uit te breiden met een aanvullende verzekering. De basisverzekering en de aanvullende verzekering zijn aan het eind van elk kalenderjaar aan te passen. Zo ben je altijd verzekerd voor de zorg die in dat jaar bij jouw zorgbehoeftes past.

De collectieve zorgverzekering

Bovenop een basisverzekering of in combinatie met een aanvullende verzekering is er ook nog een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Een collectieve zorgverzekering is er voor mensen die onder een bepaalde groep vallen. Die groep kan bijvoorbeeld dezelfde beroepssector zijn. Zo kunnen leerkrachten en hulpverleners een collectieve zorgverzekering afsluiten. Maar ook studenten of mensen met dezelfde werkgever kunnen van de voordelen van hun collectieve zorgverzekering genieten. Een collectieve zorgverzekering betekent niet alleen voordeel op premies en extra aanbiedingen voor jou, maar ook voor je gezinsleden.

© Pexels.com

Zo kies je de zorgverzekeraar die bij jou past

Naast de verschillende zorgverzekeringen heb je ook verschillende zorgverzekeraars. Via de website van zorgverzekeraars krijg je meestal een duidelijk overzicht van wat een bepaalde zorgverzekeraar voor jou kan betekenen. Net zoals zorgverzekeringen, kan een zorgverzekeraar namelijk wel of niet bij jouw zorgbehoeftes passen. Een voorbeeld van een website met een mooi overzicht van de voordelen van elke zorgverzekering die ze aanbieden is die van Menzis. Dit overzicht vind je op https://www.menzis.nl/. Zorgverzekeraars hebben soms ook bepaalde voordelen voor verschillende beroepen. Kijk op de website van een zorgverzekeraar of jouw werkgever een afspraak heeft gemaakt met deze zorgverzekeraar en er zodoende een collectieve zorgverzekering afgesloten kan worden. Zo kies je dus de zorgverzekeraar die bij jou past!

Geef een reactie