Leven

De bouwkeet: klein maar belangrijk bij elke bouwwerf

De bouwkeet klein maar belangrijk bij elke bouwwerf

© Brouwernijkerk.nl

Bouwwerven zijn, zoals iedereen weet, plaatsen waar ijverig wordt gewerkt – maar zonder bepaalde voorzieningen, materialen en gereedschappen zou dat niet mogelijk zijn. Eén van die voorzieningen is de bouwkeet. Een bouwkeet is eigenlijk niet meer dan een centrale, overdekte ruimte die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt door vakmannen op de bouwwerf. Een dergelijke keet kan doorgaans gemakkelijk van en naar de bouwwerf worden vervoerd door deze aan een gewone wagen of bestelbus te hangen.

Over bouwketen valt, hoewel ze vaak worden onderschat, nogal wat te vertellen. Ben je op zoek naar info over wat ze zijn en waarvoor ze worden gebruikt, dan kan het onderstaande overzicht je zeker en vast op weg helpen!

Waarvoor worden bouwketen zoal gebruikt?

Zoals gezegd is een keet een soort van kleine ruimte in de vorm van een gemakkelijk op te bouwen en af te breken hokje dat op bouwwerven heel wat verschillende functies kan vervullen. Een overzicht op waarvoor men bij bouwbedrijven een keet zoal gebruikt:

1. Kantine en rustruimte

Werken is dan wel belangrijk, het is voor vakmensen ook belangrijk dat ze ergens kunnen eten en pauzeren. De keet is daar precies de perfecte plaats voor. Keten komen in uiteenlopende vormen, maar doorgaans beschikken ze over voorzieningen als een koelruimte voor voeding, plaats voor tafels en stoelen en eventueel een toog of dienruimte.

2. Extra werkruimte

Daarnaast kan een keet ook omgevormd worden tot bijkomende werkruimte. Zo kan het hokje gebruikt worden voor het houden van vergaderingen of gesprekken, maar er kan ook op de computer gewerkt worden of men kan er de bouwwerken door middel van een planning opvolgen. Vaak is dit ook de plaats waar de supervisor bij bouwwerken werkt.

3. Compacte opbergruimte

Vakmannen moeten hun gereedschap ergens veilig kunnen opbergen en daarvoor is de keet ideaal. Vooral de kleine modellen verlenen zich perfect voor het bewaren van gereedschap zoals schoppen, boormachines en alle soorten materiaal die best niet in de regen of de koude achtergelaten worden.

Bovenstaand overzicht geeft slechts enkele van de mogelijke functies van een keet weer. Het is in elk geval duidelijk dat men op bouwwerven op uiteenlopende manieren van zo’n extra ruimte gebruik kan maken – en dat maakt een keet dan ook zeker een aanwinst. Daarbij zijn bouwketen altijd voorzien van een uitstekende beveiliging, waardoor eventuele kostbare materialen niet zomaar gestolen kunnen worden!

Bouwkeet
© Brouwernijkerk.nl

Kiezen voor een bouwkeet van kwaliteit

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een goede keet is het vooral belangrijk dat er gekeken wordt naar de kwaliteit. Een keet die van de nodige isolatie is voorzien, over belangrijke voorzieningen beschikt (zoals verwarming, koelruimtes en ander apparatuur) en daarbij gemakkelijk te transporteren is, zal de werken alleen maar positief beïnvloeden. Daarbij zijn bouwketen altijd voorzien van een uitstekende beveiliging, waardoor eventuele kostbare materialen niet zomaar gestolen kunnen worden. En dat is voor bouwbedrijven natuurlijk ook belangrijk.

Daarbij is het aanbod aan bouwketen bij een speciaalzaak erg uitgebreid. Precies het goede model vinden is niet bepaald gemakkelijk, maar dankzij advies van een professional kan het wel. Hierbij wordt rekening gehouden met de omvang van de werken, hoeveel mensen er te werk worden gesteld en wat het beschikbare budget is. Op basis van deze factoren kan men een keet vinden die de werkzaamheden aangenamer, veilig en doeltreffender maakt, wat het bouwproject ook mag zijn!

Geef een reactie