Leven

De vier meest gemaakte fouten bij het verhuizen

De vier meest gemaakte fouten bij het verhuizen

© Pexels.com

Je hebt Verhuisbedrijf Amsterdam waarschijnlijk niet nodig om je te vertellen hoe stressvol een verhuizing en de planning ervan kunnen zijn. Nadat je voor je gevoel al een eeuwigheid bezig bent geweest met het inpakken en alle overige voorbereidingen – en de grote dag dan eindelijk is aangebroken – blijkt dat alles voor niets is geweest, de dag loopt al snel uit op een grote chaos!

Vermoedelijk maak je onbewust enkele van de meest gemaakte fouten als het aankomt op de voorbereiding van je verhuizing. Dit kan leiden tot onnodige stress en spanningen bij jou en je familieleden.
Hoe kun je het verhuisproces nu soepeler laten verlopen en de stress verminderen? Lees dan snel verder, zodat jij in ieder geval niet in één van de meest gemaakte valkuilen trapt.

Niet vooruit plannen

Bij een verhuizing, stoppen de meeste mensen hun spullen in een verhuisdoos, daarna worden de dozen in een busje of vrachtwagen gestopt om vervolgens naar je nieuwe stekje te rijden en de boel weer uit te pakken.

Hoe simpel het ook klinkt op papier, het kan in de werkelijkheid een overweldigende ervaring zijn en chaos ligt om de hoek als er geen goede planning is. Laat het niet op de laatste minuut aankomen, maak een lijst met zaken die moeten gebeuren en zet per taak erbij hoeveel tijd het je kost om deze af te ronden.

Zorg dat het lijstje compleet is, vergeet bijvoorbeeld niet dat je ook nog tijd moet inplannen voor het ontdooien van de vriezer, het opruimen van het oude huis voor oplevering en het inschrijven in je nieuwe gemeente.

De vier meest gemaakte fouten bij het verhuize
© Pexels.com

Waardevolle bezittingen per ongeluk naar het grof vuil brengen

Dit klinkt misschien gek, maar het overkomt verhuizers vaker dan je zou denken. De meeste mensen zien in een verhuizing ook direct een kans om het huis om te ruimen en veel oude bezittingen weg te gooien. Zorg dat je duidelijk onderscheid maakt tussen wat weg mag en wat je wilt houden. Je wilt voorkomen dat je partner per ongeluk die doos met oude fotoalbums van jou meeneemt op zijn ritje naar het grof vuil!

Vrienden vragen om te helpen met verhuizen

Het hebben van een stel goede vrienden is onbetaalbaar, ze kunnen ook echt goed van pas komen als je bij sommige klussen wat extra handjes nodig hebt. Verhuizen hoort daar echter niet bij. Je vrienden hebben geen persoonlijk en direct belang in jouw verhuizing en het kan zijn dat ze op het laatste moment verhinderd zijn en jij alsnog de klus in je eentje moet klaren (lees: onmogelijk).

Regel daarom op tijd een verhuisservice, dit kan vaak vrij voordelig en zo ben je op de grote dag gegarandeerd voorzien van bekwame helpers die jou ontzorgen.

Vergeten de verhuislift op tijd te regelen

Als je oude woning op de begane grond ligt en je verhuist naar bijvoorbeeld een hoog herenhuis in Amsterdam of hoger gelegen appartement. Dan kon je nog wel eens voor verrassingen komen te staan. Je grote bankstel blijkt niet door het trappenhuis te passen en je wasmachine is wel erg zwaar om helemaal zelf omhoog te tillen. Dan is het handig om een Verhuislift Amsterdam tot je beschikking te hebben en deze kun je het beste op tijd aanvragen!

Geef een reactie