Actua

De voordelen van relatiegeschenken

De voordelen van relatiegeschenken

© Pixabay.com

De zomer is in aantocht en waarschijnlijk staat kerstgeschenk kopen niet bovenaan je to-do lijstje. Toch is het helemaal geen gek idee om alvast na te denken welke kerstgeschenken je je zakenrelaties in december cadeau wilt doen. Het kerstpakket is namelijk hét meest bekende en gewaardeerde relatiegeschenk wat er is. In deze tijden van corona zijn goede zakenrelaties belangrijker dan ooit, en een relatiegeschenk is een krachtig instrument dat ingezet kan worden om loyaliteit te maximaliseren.

Loyaliteit en waardering

Met een persoonlijk relatiegeschenk laat je zien dat je je zakenrelatie waardeert. Onderzoek heeft aangetoond dat werknemers en zakenrelaties die zich gewaardeerd voelen veel loyaler zijn dan mensen die zich niet gewaardeerd voelen. Een persoonlijk relatiegeschenk is dus een klein gebaar met een groot psychologisch effect. De nadruk ligt echter wel op persoonlijk: een standaard pakket dat elk jaar hetzelfde zal minder gewaardeerd worden dan een persoonlijk kerstgeschenk waar over nagedacht is.

Zichtbaarheid van je merk vergroten

Daarnaast kunnen relatiegeschenken ingezet worden om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Notitieblokjes zijn altijd handig en worden vaak toegevoegd aan relatiegeschenken zoals kerstpakketten. Dit lijkt een klein gebaar, maar als jouw bedrijfslogo op elk notitieblaadje prijkt denkt je zakenrelatie elke keer aan je bedrijf als hij iets opschrijft. Op deze manier blijf je in zijn gedachten en is de kans groot dat hij contact met je opneemt voor een eventuele klus.

De voordelen van relatiegeschenke
© Kerstpakkettenplaza.nl

Vertel je verhaal

Een relatiegeschenk is een goede kans om te laten zien waar je bedrijf voor staat en wat je uit wilt dragen. Een pakket met lokale biologische producten laat bijvoorbeeld direct zien dat duurzaamheid bij jouw bedrijf hoog in het vaandel staat. Een eigenschap die steeds belangrijker wordt in het bedrijfsleven. Daarnaast biedt een relatiegeschenk je de kans om je verhaal te vertellen. Onderzoek heeft aangetoond dat boodschappen in verhaalvorm, ook wel storytelling genoemd, veel beter worden onthouden dan losse reclameleuzen. Door ruim op tijd te beginnen met relatiegeschenken kan je storytelling inzetten als tool om je verhaal bij de juiste mensen te krijgen. Een goed verhaal in combinatie met een persoonlijk en uniek kerstgeschenk zal zeker blijven hangen bij je zakenrelaties. Tijd dus om aan de slag te gaan!

Geef een reactie