Mobiliteit

Deze autokleuren scoren het hoogst in Europa

Deze autokleuren scoren het hoogst in Europa

© Pexels.com

Bij veel producten die je in de winkel koopt, speelt de kleur een niet zo belangrijke rol. Denk daarbij aan een pen of andere kleine objecten. Maar bij sommige grote producten is het echter ook niet van belang. Bij motorvoertuigen vinden mensen de kleur wel echt belangrijk. Zeker als het gaat om een auto. Dit is ook wel logisch, aangezien de buitenkant van je auto echt je visitekaartje is. Iedereen op straat ziet het en je rijdt er veel mee rond. Natuurlijk is het dan ook belangrijk dat de auto goed werkt, maar het design en de kleur spelen een grote rol. Maar welke autokleuren scoren het hoogst in Europa? Lees snel verder om daar achter te komen.

Grijs

Grijs is tegenwoordig één van de populairste autokleuren in Europa. Elke fanatieke weggebruiker was het waarschijnlijk wel opgevallen dat veel mensen in een grijze auto rijden. De reden waarom deze kleur populair is, is ook wel enigszins te verklaren. Aan de ene kant is het een standaard kleur die net snel uit de mode raakt. De meeste mensen schaffen een auto aan voor de lange termijn, en niet voor een paar jaar. Daarom is het ook belangrijk om je auto van een degelijke kleur te voorzien. Misschien is bijvoorbeeld een felle kleur wel in, maar over een paar jaar niet meer. Je auto werkt dan nog goed, maar je zit wel vast aan die kleur. Grijs is ook populair, omdat het er professioneel uitziet. Geen poespas en het design is altijd strak. Ideale kleur voor leaseauto’s, zodat vertegenwoordigers zonder schaamte op visite kunnen gaan bij klanten.

Wit

Vroeger was wit de één van de populairste autokleuren in Europa, maar dit is dus ingehaald door de kleur grijs. Waarom wit niet meer zo populair is, is lastig te verklaren. Dit heeft namelijk enerzijds met maatschappelijke veranderingen te maken, maar ook met keuzes van autofabrikanten en daarnaast kan het ook nog eens volledige willekeur zijn. En misschien is er nog wel een andere reden. Wit is weliswaar een professionele kleur die niet snel uit de mode gaat. Wit is tegelijkertijd ook een kleur waarbij vlekken snel zichtbaar zijn. Ben je het type dat geen liefhebber is van het wekelijks schoonmaken van je auto? In die gevallen is het dan niet aan te raden om een witte auto aan te schaffen. Er hoeft maar een vogel op te poepen en je auto ziet er niet meer mooi uit. Op donkere kleuren is dit minder snel zichtbaar. Misschien is dit ook wel de reden dat wit minder populair is dan vroeger?

Autokleuren
© Pexels.com

Zwart

Natuurlijk is zwart ook een hele populaire kleur, hoewel je het officieel geen kleur mag noemen. Zwart heeft meerdere voordelen. Allereerst weet je zeker dat de auto er minder snel vies uitziet. Vuil is namelijk minder snel zichtbaar op zwart. Zeker voor mensen die een hekel hebben aan het wassen, is dit een groot voordeel. Maar zwart is ook gewoon een gezonde klassieke kleur. Een kleur die niet snel uit de mode gaat en een lange periode populair blijft.

Geef een reactie