Mobiliteit

Elektrische voertuigen die je kunt leasen

Elektrische voertuigen die je kunt leasen

© Pixabay.com

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Steeds meer merken brengen een elektrische auto uit. Er komen steeds meer laadpalen en de actieradius van de accu’s worden steeds beter. Het milieu is op dit moment een veel besproken onderwerp. Elektrisch vervoer is veel beter voor het milieu. Het heeft een positief effect op de luchtkwaliteit, het is minder belastend voor het klimaat en het geeft veel minder geluidsoverlast.

Elektrische auto’s stoten geen of aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit en rijden vaak op groene stroom. Een voertuig op elektrische stroom zet energie efficiënter om in beweging dan de voertuigen op brandstof. Dezelfde verplaatsing kost dus minder energie. Om in het kort samen te vatten: Elektrisch vervoer is de toekomst.

Als we denken aan het leasen van elektrisch vervoer, dan denken we al snel aan auto’s. Maar er zijn nog veel meer elektrische voertuigen die geleased kunnen worden. Een rijtje met de mogelijkheden.

De elektrische auto

Het aanbod van elektrische auto’s zit in een ware stroomversnelling (leuke woordspeling?). Je kunt tegenwoordig niet alleen hele dure auto’s leasen, ook het aantal betaalbare merken en types nemen toe. Er zitten veel voordelen aan het leasen van een elektrische auto. Je hoeft tot 2025 geen wegenbelasting te betalen; de bijtelling op een elektrische auto is slechts 4%; het laden van de auto is veel minder duur dan benzine of diesel tanken; bovendien rijdt je veel duurzamer. Allemaal redenen om een elektrische auto te leasen.

De elektrische fiets

Het was even wennen op de weg, mensen op een gewone fiets die net zo hard reden als een brommer. Inmiddels is de elektrische fiets niet meer uit het straatbeeld te denken. De elektrische fiets is een stuk duurder dan de normale fiets. Fabrikanten en bedrijven hebben daar slim op ingespeeld, je kunt de elektrische fiets nu ook voor een bepaald bedrag per maand leasen.

Elektrische voertuigen die je kunt lease
© Pixabay.com

De elektrische vrachtwagen

De eerste elektrische vrachtwagens rijden al rond in Nederland. Meerdere fabricanten van vrachtwagens zoals Scania, Man, Volvo en Mercedes willen diesel als brandstof achter zich laten. Heb je een vervoersbedrijf die oog heeft voor duurzaamheid? Een heel nieuw elektrisch wagenpark aanschaffen is natuurlijk een enorme investering. Daarom kunnen ook elektrische vrachtwagens geleased worden.

De elektrische bus

Natuurlijk zijn er al een tijdje elektrische bedrijfsbussen te leasen, maar zelfs de elektrische personenbus is in opkomst. Het is een kwestie van tijd dat grote bussen te leasen zijn voor bedrijven die aan persoonsvervoer doen.

De elektrische scooter

Veel mensen die in een drukke stad werken en/of wonen kiezen ervoor om zich te verplaatsen met een scooter. Het is hip, mobiel en snel. Net als de elektrische fiets kun je nu ook een elektrische scooter leasen. Dat scheelt flink in de aanschaf prijs. Voor een paar tientjes per maand lease je al een scooter die je overal snel, geruisloos en milieuvriendelijk naartoe brengt.

De elektrische bakfiets

Nog iets wat niet meer uit het straatbeeld van elk dorp of stad te denken is, de bakfiets. Kinderen in de bak, moeder op de fiets en trappen maar. Alleen dat trappen, dat hoeft niet meer, want bakfietsen zijn nu ook elektrisch verkrijgbaar. Bovendien kun je ze tegenwoordig ook leasen.

Geef een reactie