Budget

Hoe schakel je snel een betaalbare jurist in?

Hoe schakel je snel een betaalbare jurist in?

© Pexels.com

Stel: je hebt een nieuwe baan gevonden en na lang onderhandelen krijg je van je nieuwe werkgever je contract te zien. Wat je meteen opvalt, is dat het een lijvig document is en je merkt dat je nieuwe werkgever je onder druk zet om snel je handtekening te zetten. Vanzelfsprekend heb je hier geen goed gevoel over. Je geeft aan dat je het contract eerst goed wilt doornemen voordat je je handtekening zet. Je toekomstige werkgever gaat akkoord en je mag het contract mee naar huis nemen. De vraag is, wat nu? Wie moet je raadplegen om deze overeenkomst kritisch te bekijken? Als je een rechtsbijstandsverzekering had, kon je deze gebruiken om een jurist te benaderen, maar die heb je helaas niet. Gelukkig zijn er nog andere manieren om een jurist in te schakelen. Wij laten je zien hoe.

Geen verzekering, wel een jurist

Misschien had je nooit verwacht dat je ooit een jurist nodig had en daarom heb je geen rechtsbijstandsverzekering afgesloten. Hierin ben je niet de enige. Heel veel mensen hebben deze verzekering niet afgesloten en dat hoeft niet een probleem te zijn. Mocht je namelijk ineens wel een jurist nodig hebben, dan kun je gebruikmaken van rechtshulp on demand. Dit is een interessante optie die je bij een verzekeraar als Univé kunt vinden om toch snel met een jurist in contact te komen. Het voordeel van dit pakket is dat je slechts eenmalig met je verzekering in zee gaat. Je geeft van tevoren aan waar je hulp bij nodig hebt, vervolgens krijg je een offerte te zien en ga je akkoord met dit voorstel dan word je gelijk geholpen. Je weet dus precies wat je kunt verwachten en zult verrast worden door extra kosten. Wel zo gemakkelijk.

Geen addertjes onder het gras

Wanneer je de juiste jurist gevonden hebt die naar jouw contract kan kijken, zal deze alle voorwaarden van jouw overeenkomst doornemen. Je kunt er zeker van zijn dat alle eventuele addertjes onder het gras gevonden zullen worden. Mocht blijken dat er onredelijke voorwaarden in het contract staan, dan zal de jurist dit aangeven. Je kunt dan terug naar je toekomstige werkgever om deze voorwaarden te bespreken. Zo voorkom je dat je voorwaarden toezegt die onredelijk zijn. Je laat ook zien aan je werkgever dat jij contracten serieus neemt en dat je professioneel te werk gaat. Schroom er dus niet voor om een jurist te vragen, dit straalt alleen maar goed op jou af.

©  Pexels.com

Sluit een rechtsbijstandsverzekering af

Wanneer je eenmaal ervaren hebt hoeveel baat je kunt hebben bij het werk van een jurist, kan dat naar meer smaken. In dat geval kun je een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Met deze verzekering kun je altijd contact opnemen met een jurist wanneer je weer een contract moet tekenen, wanneer je een conflict hebt met je werkgever of wanneer je andere juridische problemen hebt. Kijk even op de site van je verzekeringsmaatschappij om te zien hoe jij je verzekering vandaag nog kunt afsluiten.

Geef een reactie