Ontwikkeling

Nearshore, offshore en onshore development team: kies het beste voor jouw bedrijf

© Pixabay.com

Als je op zoek bent naar software-ontwikkelaars voor outsourcing, ben je vast en zeker de termen nearshore, offshore en onshore ontwikkeling tegengekomen. Om meer te begrijpen over elk van hen, laten we de belangrijkste kenmerken en verschillen van elk zien.

We weten dat het tijdperk van de hyperconnectiviteit al een realiteit is, met onder meer cloudoplossingen, kunstmatige intelligentie, 5G en Big Data. De software wordt gecreëerd door de behoefte aan een instrument voor een specifieke vraag, en kan voor intern of extern gebruik zijn. Om tijd en kosten te optimaliseren en effectieve resultaten te garanderen, is het zoeken naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in IT-outsourcing aanzienlijk toegenomen!

Onshore ontwikkeling

Onshore software ontwikkeling is een nauwere outsourcing-optie, dat wil zeggen, bedrijven die in hetzelfde land zijn gevestigd als het uwe, in de meeste gevallen. Het belangrijkste voordeel van dit model van softwareontwikkeling is de nabijheid en het feit dat de taal dezelfde is als die van jouw bedrijf. Deze modaliteit heeft echter meestal een hogere prijs dan nearshore en offshore ontwikkelingsbedrijven. Daarom is dit de meest comfortabele en toch duurste optie.

Offshore ontwikkeling

Offshore software ontwikkeling is het inhuren van een development team uit het buitenland om het werk op afstand uit te voeren.

Het belangrijkste voordeel van deze vorm van inhuren is de mogelijkheid van ontwikkelaars uit de meest uiteenlopende landen om aan de behoeften van jouw project te voldoen. Er wordt in het Engels gecommuniceerd. Ze hebben codering vaardigheden op hoog niveau en bijna geen cultuurverschillen, wat echt helpt in de dagelijkse praktijk. Het belangrijkste kenmerk van deze modaliteit is de tijdzone, de meeste landen liggen immers aan de andere kant van de wereld, wat een verschil kan hebben van ongeveer zes uur of meer.

Nearshore ontwikkeling

Nearshore software ontwikkeling kan worden omschreven met een tussenkeuze tussen offshore en onshore. Technisch gezien werkt nearshore precies zoals offshore, met uitzondering van de locatie.

Terwijl je offshore bedrijven inhuurt uit verre landen, zoekt nearshore software ontwikkeling IT-partners in landen met vergelijkbare tijdzones of met minimale verschillen. Gecentraliseerd, meestal, in hetzelfde continent. Dit vergemakkelijkt de communicatie en verhoogt zelfs de kostenbesparingen. De mogelijkheid van lokale bezoeken bestaat ook en is veel gemakkelijker dan offshore. Naast het tijdsverschil van bijna nul is er ook nog het culturele aspect.

© Pixabay.com

En hoe zit het met de kwaliteit?

Nu je de belangrijkste verschillen tussen de verschillende soorten software-ontwikkeling kent, zul je, je wel afvragen wat de kwaliteit van elk ervan is. Ze hebben allemaal echt efficiënte teams die kennis hebben van de juiste programmeertaal. Het is echter noodzakelijk de behoeften van de klant of jouw bedrijf te begrijpen. Maak daarom een overzicht van de eisen die je van het gecontracteerde bedrijf verwacht.

In het algemeen is gebleken dat het uitbesteden van softwareontwikkeling zeer lucratief is voor veel startende bedrijven en ondernemingen over de hele wereld. In een verbonden wereld die wordt aangedreven door het digitale tijdperk, is het heel gemakkelijk om de vruchten te plukken en een toegewijd team te hebben dat ten volle werkt, zelfs op afstand.

Geef een reactie