Budget

Waar kan je een bedrijfslening voor gebruiken?

© Pixabay.com

Een investering in jouw bedrijf kun je op verschillende manieren financieren. Als je genoeg eigen vermogen hebt, gebruik je dit mogelijk om te investeren. Ontbreekt het je aan de financiële middelen om een investering te bekostigen? Vraag dan een bedrijfslening aan. Voor zo’n lening kun je vandaag de dag aankloppen bij een groot aantal geldverstrekkers. Voordat je een aanvraag indient, wil je ongetwijfeld eerst weten waar je een bedrijfslening voor kunt gebruiken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waarvoor je als ondernemer een bedrijfslening af kunt sluiten.

Langlopende investeringen
Heb je een klein geldbedrag nodig en ben je niet van plan om dit direct te gebruiken? Dan is een bedrijfslening niet de beste keuze. Een zakelijke lening wordt namelijk vooral gebruikt voor langlopende investeringen. Nu vraag jij je mogelijk af wat een langlopende investering is. Om hier wat meer duidelijkheid in te scheppen, zetten we hieronder drie bestedingsdoelen van een zakelijke lening op een rijtje. 

1. Nieuwe machine
Een nieuwe machine is niet bepaald goedkoop. Hierdoor is de kans aanwezig dat je de aankoop van dit apparaat niet met eigen middelen kunt bekostigen. Een bedrijfslening biedt in dat geval uitkomst. Met zo’n lening kun je een nieuwe machine kopen wanneer de huidige gesneuveld is. Je kunt het geld ook gebruiken om een extra machine aan te schaffen, bijvoorbeeld om de productie op te schroeven.

2. Nieuw voertuig
Je kunt een bedrijfslening ook gebruiken voor de aanschaf van een nieuw voertuig. Hierbij kun je denken aan een bedrijfsauto. Toch sluit menig ondernemer een lening af voor grotere voertuigen, zoals een kraan, shovel of vrachtwagen. Zo’n voertuig kost namelijk een smak geld. Sluit je een zakelijke lening af? Dan kun je zonder problemen het gewenste voertuig kopen.

© Pixabay.com

3. Uitbreiding
Veel ondernemers vragen tot slot een bedrijfslening aan voor uitbreiding van hun bedrijf. Je kunt het geleende geld onder meer gebruiken om een extra bedrijfshal te bouwen. Hierdoor kun je meer produceren, wat vaak groei tot gevolg heeft. Je kunt er ook voor kiezen om het aantal werkplekken uit te breiden, waardoor je meer personeel aan kunt nemen.

Hoe ziet een zakelijke lening eruit?
Nu je weet waar je een zakelijke lening voor kunt gebruiken, kun je bepalen of deze financiering iets voor jou is. Voordat je de knoop doorhakt, wil je ongetwijfeld ook weten hoe een bedrijfslening er precies uitziet. Als een geldverstrekker jou de lening toekent, ontvang je het bedrag in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je er direct de gewenste investering mee doen.

Het bedrag dat je leent, dien je binnen vijf jaar af te lossen. Dit is namelijk de maximale looptijd van een bedrijfslening. Je lost jouw lening af door maandelijks een bedrag terug te betalen. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rente. De rente zakelijke lening staat voor de hele looptijd vast. Hierdoor weet je van tevoren al hoeveel een bedrijfslening jou per maand kost.

Je kunt ook kiezen voor zakelijk krediet
Een bedrijfslening is geschikt voor langlopende investeringen. Heb je geld nodig om en tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen? Kies dan voor zakelijk krediet. Met deze financiering hoef je niet langer te wachten tot openstaande facturen betaald worden, maar je kunt investeren op momenten dat het jou uitkomt. Besef je wel dat zakelijk krediet er anders uitziet dan een zakelijke lening. Je krijgt het geld bijvoorbeeld niet op jouw rekening gestort, maar een geldverstrekker zet het voor je klaar.

Geef een reactie