Actua

Wat is echt onmisbaar bij de inrichting van je eigen home office?

Wat is echt onmisbaar bij de inrichting van je eigen home office

© Pixabay.com

Met een home office haal je je eigen werkplek in huis. Voor veel mensen op het moment een bittere noodzaak. Maar de voordelen zijn er zeker ook. Veel bedrijven overwegen helemaal over te gaan op dit moderne concept. Tijd- en geldbesparing zijn tenslotte duidelijk aanwezig. Zet je home office wel slim op. Er zijn allerlei factoren die je kunnen afleiden. In dit artikel lees je vooral welke producten je echt niet kunt missen in je kantoor.

Planten

Laten we beginnen met planten. Dat had je wellicht niet verwacht. Er zijn echter steeds meer bewijzen van de ontspannende werking van groene planten. Heb jij echt geen groene vingers? Het goede nieuws is dat het niet om levende planten hoeft te gaan. Kies eenvoudig voor kunstplanten. Profiteer van de harmonieuze sfeer en de bron van inspiratie die bijvoorbeeld de Arecapalm met zich meebrengt. Deze planten zijn nauwelijks te onderscheiden van echte.

Ventilator

Een goede atmosfeer is belangrijk in je home office. Een ventilator zorgt voor de nodige frisse wind in je kantoor. Afhankelijk van jouw eigen voorkeur kun je kiezen voor een plafondventilator of een staande ventilator. Is het snel warm in de ruimte? Ben je met meerdere mensen aanwezig in de kamer? Dit zijn allemaal factoren die een rol spelen. Kies je voor de zogenaamde tafelventilator, dan ontstaat er op warme zomerdagen een heerlijke verkoeling op je werkplek. Met te hoge temperaturen wordt het tenslotte moeilijk om je nog te concentreren.

Bureaulamp

Dit is ook echt zo’n item dat je niet kunt missen. Uiteraard willen we je niet stimuleren om in de avonduren te werken, maar ook overdag is een goede bureaulamp absoluut onmisbaar. Kies voor een geschikte lamp die de juiste lichtsterkte voor de ogen heeft. Goed licht verhoogt de productiviteit. Let op de lichtkleur. Is deze niet in orde, dan word je eerder vermoeid tijdens het werken. Gaat het dus echt speciaal om een lamp voor op het bureau, kies dan voor een lamp met een verblindingsvrij scherm. Deze kun je draaien en in hoogte verstellen. Natuurlijk is ook de decoratieve uitstraling van belang. Gelukkig is er keus in overvloed.

Wat is echt onmisbaar bij de inrichting van je eigen home offic
© Pixabay.com

Verdeelkasten

Er is niets vervelender dan veel tijd kwijt te zijn aan het zoeken van formulieren of belangrijke papieren. Zorg daarom zeker voor goede manieren om je spullen op te bergen. Verdeelkasten zijn ideaal. Natuurlijk is er tegenwoordig heel veel gedigitaliseerd. Toch zijn er nog meer dan genoeg papieren in omloop op een kantoor. Door middel van verdeelkasten weet je precies wat je waar kunt vinden. Een fantastische tijdsbesparing. En het voorkomt het opstapelen van papieren en een rommelige uitstraling.

Klok

Wellicht kijk jij ook vooral op je telefoon als je de tijd wilt weten? Toch kan een klok echt een aanwinst zijn in je kantoor. Denk zeker ook aan de uitstraling die een mooie wandklok geeft. Er is op dit gebied van alles mogelijk.

Geef een reactie