Actua

Wat is Virtual Reality en hoe gebruiken bedrijven deze technologie anno 2020?

Wat is Virtual Reality en hoe gebruiken bedrijven deze technologie anno 2020

© Pixabay.com

Wat is Virtual Reality (VR)?

Virtual Reality (VR) is het gebruik van computertechnologie om een ​​gesimuleerde omgeving te creëren. In tegenstelling tot traditionele gebruikersinterfaces, plaatst VR de gebruiker in een ervaring. In plaats van een scherm voor zich te zien, worden gebruikers ondergedompeld en kunnen gebruikers communiceren met 3D-werelden. Door zoveel mogelijk zintuigen te simuleren, zoals zien, horen, aanraken, zelfs ruiken, verandert de computer in een poortwachter naar deze kunstmatige wereld. De enige limieten voor bijna echte VR-ervaringen zijn de beschikbaarheid van inhoud en goedkope rekenkracht. 

Applicaties van Virtual Reality (VR)

Wat voor bedrijven gebruiken momenteel de nieuwste technologie van VR? Met deze technologie kun je het verschil maken in jouw markt en boven concurrenten uitstijgen!

Architecten

Sommige architecten maken virtuele modellen van hun bouwplannen, zodat mensen door de constructie kunnen lopen voordat de fundering is gelegd. Klanten kunnen buiten en binnen bewegen en vragen stellen of zelfs wijzigingen in het ontwerp voorstellen. Virtuele modellen kunnen u een veel nauwkeuriger beeld geven van hoe het bewegen door een gebouw aanvoelt dan een miniatuurmodel.

Wat is Virtual Reality en hoe gebruiken bedrijven deze technologie anno 20
© Pixabay.com

Autowereld

Autobedrijven hebben VR-technologie gebruikt om virtuele prototypes van nieuwe voertuigen te bouwen en ze grondig te testen voordat ze een enkel fysiek onderdeel produceren. Ontwerpers kunnen wijzigingen aanbrengen zonder het hele model te hoeven schrappen, zoals vaak het geval is bij fysieke modellen. Het ontwikkelingsproces wordt daardoor efficiënter en goedkoper.

Geneeskunde en ziekenhuizen

In de geneeskunde kunnen medewerkers virtuele omgevingen gebruiken om alles te trainen, van chirurgische ingrepen tot het diagnosticeren van een patiënt. Chirurgen hebben virtual reality-technologie gebruikt om niet alleen te trainen en op te leiden, maar ook om op afstand operaties uit te voeren met behulp van robot apparatuur. De eerste robotchirurgie werd in 1998 uitgevoerd in een ziekenhuis in Parijs.

Verhuren van Virtual reality apparatuur

Er zijn diverse bedrijven die Virtual Reality apparatuur van Apple huren.Bedrijven en consumenten in Nederland maken veel gebruik van Virtual Reality als ze een nieuw product willen lanceren en de klant een nieuwe beleving willen geven d.m.v. virtual reality. Flex IT Rent is daar een voorloper van. Flex IT Rent verhuurt Virtual Reality (VR) brillen en of pakketten voor beurzen, evenementen of andere zakelijke doeleinden. Koppel het thema van uw evenement aan VR brillen en laat je klant een onvergetelijke, realistische visuele ervaring beleven. Je kunt bij Flex IT Rent een complete set Virtual Reality huren met installatie en spelbegeleiding.

Geef een reactie