Ontspanning

Fijne hobby’s voor een klein budget

Fijne hobby's voor een klein budget

© Pexels.com

Iedereen heeft wel een hobby, een bezigheid die vooral voor ontspanning moet zorgen en die je gewoon doet omdat je het graag doet. De boog moet immers niet altijd gespannen staan! Toch kan er in een hobby heel wat geld kruipen, vooral als het gaat om bijvoorbeeld een verzameling aanleggen. Veel mensen slagen er daarom niet om zo’n hobby vol te houden, aangezien ze juist geld willen sparen.

Voor die mensen is een hobby die niet veel kost ideaal. Maar welke hobby’s zijn tegelijkertijd leuk én goedkoop? Op die vraag geeft het volgende overzicht een duidelijk antwoord!

Leuke hobby’s die ook goedkoop zijn

De volgende voorbeelden van hobby’s bewijzen dat je voor plezier helemaal niet veel moet betalen. Probeer ze eens uit en wie weet vind je meteen je nieuwe favoriete bezigheid!

1. Knutselwerk

Knutselen is een van de meest eenvoudige hobby’s die er zijn – en dat is precies waarom kinderen er zo graag mee bezig zijn! Natuurlijk kunnen ook volwassenen zich vermaken met knutselwerk. Laat je creativiteit de vrije loop met papier en kleurstiften of knutsel iets met klei, de opties zijn zo goed als oneindig. Daarbij komt ook nog eens dat dergelijk materiaal (papier, stiften, klei enzovoort), helemaal niet veel kost!

2. Tuinieren

Heb je groene vingers en ben je dringend op zoek naar een ontspannende hobby? Ga dan tuinieren! In de tuin werken wordt vaak gezien als een taak die moet gedaan worden, maar je kan het echt wel leuk maken. Voor het planten van bloemen, groenten of gewassen heb je niets eens veel geld nodig: gewoon wat zaad en aarde kopen en je kan beginnen. Daarbij is werken in de tuin ook leuk om met het hele gezin te doen!

3. Een bordspel spelen

Het kan natuurlijk zijn dat je liever binnenshuis blijft op je vrije dagen, en dat is vooral gezellig als het regent. Niettemin kan je het met een bordspel erg leuk maken, zeker als je kinderen hebt. Tegenwoordig kan je talloze oude én nieuwe bordspelen vinden die helemaal niet veel kosten, maar waar je toch uren spelplezier aan kunt beleven!

Hobby
© Pexels.com

4. Haal die breinaalden maar uit!

Het klinkt misschien als een erg ouderwetse hobby, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om te breien. Het is de ideale hobby om je verstand even op nul te zetten en tegelijkertijd toch creatief en productief te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een nieuwe trui maken voor je kind. Wat heb je ervoor nodig? Breinaalden en bijvoorbeeld wol. Allebei erg goedkoop!

5. Yoga, de gezondste hobby

Zit je de hele dag achter een computer en heb je het gevoel dat je spieren daardoor stram en pijnlijk zijn geworden? Begin dan gewoon met yoga! Deze ontspannende sport is tegenwoordig erg populair als hobby en daarbij maakt het je lichaam ook nog eens gezonder. Ten slotte moet je gewoon een yogamatje kopen – en je kan eraan beginnen. Er zijn zelfs gratis online heel wat begeleide yogalessen te vinden, dus veel geld zal je er niet aan moeten spenderen!

Goedkope hobby’s maken gelukkig (en niet arm)

De lijst met hobby’s die niet veel geld kosten gaat natuurlijk nog door, maar bovenstaande voorbeelden geven je toch al een idee van hoe je je vrije tijd kan gaan invullen. Het gevolg? Meer ontspanning, plezier én een volle portemonnee!

Geef een reactie