Ontspanning

Heerlijk ontspannen na het werk? Met deze tips lukt dat zeker!

Heerlijk ontspannen na het werk Met deze tips lukt dat zeker!

© Pixabay.com

Goed ontspannen na je werk is heel belangrijk. Het helpt je de stress van je af te zetten en je te focussen op jezelf en je mentale gezondheid. Hierdoor kun je beter slapen, raak je niet zo snel geïrriteerd en zit je gewoon lekkerder in je vel. Maar soms lijkt het wel onmogelijk om te ontspannen. Want hoe kun je nu op de bank gaan zitten niksen terwijl je eigenlijk nog heel veel dingen op je to do list hebt staan? Met deze tips lukt het je zeker om na het werk even te ontspannen.

Een avondritueel beginnen

Om het relaxen na je werk makkelijker te maken (en niet over te slaan) is het handig om er een ritueel van te maken, een gewoonte dus. Zo kun je bijvoorbeeld meteen bij thuiskomst je schoenen uitdoen, comfortabele kleding aantrekken en een half uur een boek lezen. Of, wanneer je minder tijd hebt omdat je de kinderen naar sportles moet brengen of moet koken, kun je je tien minuten opsluiten in de slaapkamer om grappige video’s op internet te kijken. Wat je precies doet maakt dus eigenlijk weinig uit. Zolang je je hoofd maar kunt legen en het niets te maken heeft met je werk.

Een dagboek bijhouden

Het klinkt als iets voor tienermeisjes, maar een dagboek bijhouden is erg leuk. Het is ook nog eens een perfecte manier om alle negatieve gedachten, problemen maar ook ideeën op papier te zetten zodat je er niet de hele avond aan denkt. Zet alles dat door je hoofd spookt op papier, of het nu negatief of positief is. Voor je ideeën zou je een ander boekje kunnen gebruiken. Zo kun je dit de volgende ochtend bekijken om je ideeën op je werk te gebruiken. Door deze ‘s avonds op papier te zetten ben je niet bang dat je ze vergeet, en blijven ze niet zo in je hoofd hangen. Want zeg nou eerlijk, we hebben allemaal wel eens liggen piekeren in bed over ons werk.

Heerlijk ontspannen na het werk Met deze tips lukt dat zeker
© Pixabay.com

Ontspannende activiteiten

Wanneer je eindelijk thuis bent na een lange dag werken is het heerlijk om wat yoga te doen. Op internet zijn er veel filmpjes te vinden die je kunt volgen. Het enige dat je nodig hebt is je yogamat, comfortabele kleding en een smartphone / computer. Ook kun je ervoor kiezen te gaan sporten. Naar de sportschool gaan, voetballen met vrienden, hardlopen, fietsen… Het maakt niet uit. De bedoeling is dat je met je lichaam bezig bent en je daardoor je hoofd kunt legen. Eigenlijk zorgt de fysieke inspanning dus voor mentale ontspanning.

Doe waar jij je goed bij voelt

Is een goede film kijken voor jou de ultieme ontspanning? Of zet jij de muziek hard op en zing en dans je het hele huis door? Dan is dat prima! Probeer verschillende activiteiten en kijk wat het beste bij jou past. Uiteindelijk gaat het erom dat jij leert hoe je kunt ontspannen na het werk.

Geef een reactie