Leven

Op zoek naar het geluk

Op zoek naar het geluk

© Pexels.com

Als er één iets is wat iedereen in de wereld wil, dan is het wel gelukkig zijn. Maar geluk is relatief en dat maakt het niet makkelijker! Hoe ontdek je wat geluk voor jou is en hoe vind je het? Hieronder geven we je enkele tips!

Tip 1: bepaal wat geluk voor jou is

Om gelukkig te kunnen zijn, moet je eerst weten wat je gelukkig maakt. Dit is namelijk voor iedereen anders. Sommigen worden gelukkig als ze in de perfecte relatie zitten, anderen willen meer vrijheid in hun leven, enzovoort. Als je weet wat je gelukkig dan is het makkelijk: je hoeft je focus gewoon te leggen op wat je gelukkig maakt. Het probleem is dat je soms niet goed weet wat je gelukkig maakt, maar ook dan zijn er manieren om dit te ontdekken.

Leer jezelf kennen

Om te weten wat je een goed gevoel geeft, is het belangrijk dat je jezelf gaat ontdekken. Sta meer stil bij je gevoel wanneer je iets doet. Voelt het prettig of doe je iets alleen maar omdat het moet? Neem voldoende tijd voor jezelf. Pas dan leer je jezelf écht kennen. Durf jezelf kritisch te bekijken maar weet ook wat je waard bent!

Experimenteer

Een goede manier om je geluk te ontdekken is door te experimenteren. Probeer zoveel mogelijk dingen uit die je nog nooit eerder gedaan hebt. Misschien ontdek je dan wel nieuwe passies of talenten.

Minder denken, meer voelen

Om jezelf en je geluk te ontdekken moet je leren om minder te denken en meer op je gevoel te leven. Door te veel over alles na te denken, krijg je angsten en die angsten kunnen je tegenhouden om bepaalde stappen naar je geluk te ondernemen. Luister dus ook altijd naar je gevoel, wanneer je van plan bent om een beslissing te maken.

Geluk
© Pexels.com

Tip 2: neem bewuste beslissingen die je leiden naar het geluk

Eens je geëxperimenteerd hebt en tijd voor jezelf genomen hebt en je dus weet wat je gelukkig maakt, is het tijd om actie te ondernemen. Plan meer van die dingen in je leven die je een gelukkig gevoel geven en vind een groter doel waar je naartoe werkt. Als je bijvoorbeeld gelukkig wordt van mensen te helpen en advies te geven, dan kan je ernaartoe werken om psycholoog te worden. Als je gelukkig wordt van creatief bezig te zijn dan kan je ernaartoe werken om de volgende Picasso te worden. Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar het principe is: maak van al de kleine dingen die je gelukkig maken een groter doel en stem elke (of bijna elke) beslissing die je vanaf nu neemt af op je groter doel. Op die manier zal je sneller bereiken wat je wilt!

Het draait er dus om bewuster en met richting te leven. Deel een groot doel wel altijd onder in kleinere doelen, anders raak je te snel ontmoedigt! Als je droom is om zangeres te worden, deel dit dan op in stappen. Stap 1 kan dan zijn om zanglessen te volgen, stap 2 om mee te doen aan een wedstrijd, stap 3 om ergens op locatie te zingen, enzovoort!

Tip 3: Laat je niet tegenhouden

Je weet wie je bent, je weet wat je wil én je weet wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Super! Alleen is dat nog niet goed genoeg. Het moeilijkste struikelblok op de weg naar geluk is determinatie. Soms kan het voorvallen dat niet alles loopt zoals je gepland had. In dat geval moet je zorgen dat je niet opgeeft, anders is alles voor niets geweest! Soms wordt het moeilijker, maar als je blijft doorzetten zal je er vroeg of laat toch geraken. Laat je dus niet tegenhouden door je eigen negativiteit en ook niet door de negativiteit van anderen!

Geef een reactie