Leven

Wat heb je nodig voor een stevige relatie?

Wat heb je nodig voor een stevige relatie

© Pexels.com

Wil je met je partner in een bootje stappen dat niet kapseist op de woelige golven van het leven? Bedenk dan even of jouw relatie kan steunen op deze 4 belangrijke bouwstenen.

Vertrouwen
Elkaar vertrouwen is niet alleen van belang voor een gezonde relatie, het maakt je relatie ook een stuk gemakkelijker en leuker. Zet je zorgen opzij en sta positief in het leven. Van afgunst, jaloezie en wantrouwen schep je geen zekerheid en maak je het niet gemakkelijk voor jezelf. Elkaar volledig vertrouwen is het ultieme teken van liefde. Elkaar vertrouwen houdt niet alleen in dat je elkaars social media niet in de gaten hoeft te houdt en je niet altijd vraagtekens achter elk berichtje van je partner naar een ander zet, maar ook dat je vertrouwen hebt dat jullie samen elkaar gelukkig kunnen maken in de toekomst. Praat problemen met elkaar uit en vertrouw op elkaar dat je altijd het beste met elkaar voor hebt. Tijdens discussies of ruzies vergeten we vaak dat beetje vertrouwen in elkaar, en gaan we soms uit van het ergste of het meest extreme. Vertrouw erop dat jij en jouw partner het beste voor elkaar willen en dat communicatieproblemen nou eenmaal vaak menselijk en onvermijdelijk zijn.

Zorgzaamheid
Ervoor elkaar kunnen zijn is van uiterst belang in een goede relatie. Dit houdt niet in dat je altijd voor elkaar hoeft op te komen draven, iedereen heeft zo zijn momenten. Soms kan de een wat meer dan de ander. Verantwoordelijkheid nemen voor elkaar, elkaar een handje helpen is van uiterst belang in een gezonde en stabiele relatie. We zijn nou eenmaal niet altijd op ons best. Iedereen heeft wel eens een saaie of een rot dag en kan wel wat extra liefde en zorg gebruiken. Door ervoor elkaar te zijn, op momenten wanneer de ander dat nodig heeft, bouw je een gezonde relatie waarin je niet van elkaar afhankelijk bent, maar er wel voor elkaar kunt zijn.

Stevige relatie
© Pexels.com

Om elkaar en met elkaar kunnen lachen
Goed lol met elkaar kunnen hebben en om elkaar kunnen lachen is belangrijk. Zonder humor is het leven ook maar saai. Wanneer je af en toe goed om elkaar en met elkaar kunt lachen hou je het ook gezellig met elkaar op moeilijke momenten. Neem het leven niet al te serieus, we hebben al genoeg dingen om ons druk over te maken. Iedereen maakt nou eenmaal fouten en we doen allemaal wel eens wat geks of iets ongemakkelijks.

Acceptatie
Niemand is perfect en niemand kan dit worden. Vergeet niet dat jezelf ook genoeg irritante of vervelende karaktereigenschappen, trekjes of minpuntjes hebt. We leven nou eenmaal niet in een ‘romantic comedy’. Elkaars fouten, minpunten of onzekerheden accepteren en elkaar daarin helpen is het ultieme teken van liefde. Dit geldt ook voor je schoonfamilie, jouw partner kan er ook niets aan doen dat hij een gekke of soms irritante broer heeft. Natuurlijk hoef je niet alles te accepteren, maar hoe vaker je dingen van de positieve kant inziet, hoe makkelijker en leuker je het voor jezelf maakt. Daarnaast is het ook fijn als iemand jou en jouw familie volledig accepteert. Een positief steuntje in de rug is altijd goed, maar probeer elkaar niet steeds te willen veranderen. Zelf blijf je namelijk ook graag het liefst zoals je bent.

Geef een reactie